HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
22.03.2024
Vår og sommer står for døren, og det betyr høysesong for rooftop-arrangementer og sammenkomster på takterrasser. ReiseIiv 1 har spurt interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar i Monn, om hva som skaI tiI for å gjøre utekonseptet spennende.
Ramsøskar mener at takene er i ferd med å bli moderne menneskers møteplass. De blir mer og mer tilgjengelige - i boligprosjekter, på hoteller, restauranter og ikke minst på et økende antall arbeidsplasser, hvor taket er blitt det nye møterommet.
Interiørarkitekten tror at boligutviklerne har mye å lære bort til restaurantnæringen når det gjelder planlegging av utendørs treffpunkter:
- Fleksibilitet er første bud. Arealet må utnyttes så godt som mulig, og planløsningen må være logisk bygget opp. Vi har vært gjennom en fase med helt åpne, enkelt møblerte takterrasser. Det har vært en blandet erfaring. Soneinndeling med varierte sittemiljøer og mer skjermede private områder er mer hensiktsmessig. De
Gå til medietInteriørarkitekten tror at boligutviklerne har mye å lære bort til restaurantnæringen når det gjelder planlegging av utendørs treffpunkter:
- Fleksibilitet er første bud. Arealet må utnyttes så godt som mulig, og planløsningen må være logisk bygget opp. Vi har vært gjennom en fase med helt åpne, enkelt møblerte takterrasser. Det har vært en blandet erfaring. Soneinndeling med varierte sittemiljøer og mer skjermede private områder er mer hensiktsmessig. De