AddToAny

UNDERVISNINGSFILMER OM RIKTIG MAT TIL RETT PERSON

UNDERVISNINGSFILMER OM RIKTIG MAT TIL RETT PERSON
Storkjøkkenet i Bærum kommune har utviklet en filmserie som skal øke ernæringskompetansen i pleie- og omsorgssektoren. Serien skal ikke bare komme de ansatte i Bærum til gode, men er tilgjengelige for andre kommuner gjennom Helsedirektoratet.
I februar var det filmpremiere på Sandvika kino. Første rad i salen var reservert for «filmstjernene» fra Holmen seniorsenter som kan ta en stor del av æren for at filmene i tillegg til å være nyttig, også har underholdningsverdi. - De ti filmene omhandler spesialkost og hvor viktig det er med riktig mat til riktig person. Filmene er lett tilgjengelige og når brukerne har spørsmål, kan de lett gå inn og finne svar på det de lurer på. Hver film er bare på tre til fem minutter, sier Hanne Hagen-Jensen, tjenesteleder kjøkkentjenesten i Bærum kommune.

Hun er sammen med ernæringsrådgiver i pleie og omsorg i Bærum, Helen Kathrine Røstad-Tollefsen, ansvarlig for prosjektet. Andreas Paulsen, kokk hos Bærum storkjøkken, har også vært viktig for prosjektet.

- Vi har et felles mål om å gjøre det bedre for våre brukere og vi har prøvd å rette opp i misforståelser rundt enkelte begreper. Vi har forsøkt å tydeliggjøre hva de spesielle spesialkostene inneholder og hvem de er ment for. Og vi håper de vil være til nytte i hverdagen, sier Helen Kathrine Røstad-Tollefsen.



BEHOV FOR KUNN
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt