AddToAny

UiT: Ingen applaus for utredning om kunstfagenes framtid

UiT: Ingen applaus for utredning om kunstfagenes framtid
Kunstfag. Ingen av alternativene for framtidig plassering av kunstfakultetet i Tromsø applauderes i ny høringsrunde. UiT-styret skal avgjøre saken 19. juni.
Framtiden til kunstfakultetet ved UiT Norges arktiske universitet er fortsatt helt i det blå, etter at at en ny høringsrundenå er avholdt.

Kunstfakultetet selv foreslår i sitt høringssvar å bli organisert som en egen enhet, Akademi for kunstfag, hvis det er sånn at universitetsstyret står fast på at det ikke lenger skal være et eget fakultet.

Universitetsstyret vedtok i juni 2017 å redusere antall fakulteter ved UiT fra åtte til seks. Kunstfakultetet var ikke blant de seks som får bestå, og det var heller ikke Fakultet for idrett, reiseliv og sosialfag, som ble splittet opp og lagt inn under to andre fakulteter fra 1. januar 2018.

Etter å ha lest rapporten, sitter vi igjen med et inntrykk av at utvalget har hatt begrenset innsikt i og kunnskap om høyere kunst-utdanning, Markus Degermann, Hanne Hammer Stien, Arne Skaug Olsen og Hanna Horsberg Hansen. Det kunstfaglige fakultet, UiT

Spørsmålet som gjenstår er hvor UiT skal plassere kunstfagene.

Krevde navneendring

Et eksternt utvalg ledet av teatersjef Inger Buresund anbefalte nylig å slå sammen Det kunstfaglige fakultet, som i hovedsak består av Kunstakademiet og Musikkonservatoriet, med det store Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL). En forutsetning var at dette skulle endre navn til Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og kunstfag.

Se Buresund-rapporten her

Utvalget sa nei til å slå kunstfakultetet sammen med Tromsø museum - universitetsmuseet, som var det andre alternativet.

Likevel sier utvalget at dersom ikke kunstfagene synliggjøres i navnet på fakultetet, så anbefaler de sekundært å samorganisere Kunstfakultetet med Tromsø museum.

Rapporten ble levert 2. mai og har vært på høring med frist 4. juni. Universitetsstyret skal avgjøre fra

Les mer

Flere saker fra Khrono

Et russisk fartøy som er registrert som et forskningsskip har passert norske olje- og gassfelt.
Khrono 05.10.2022
På mindre enn to år har Thor Arne Håverstad steppet inn to ganger som toppsjef i Norce etter sjefsavganger. - Det er et helt annet Norce nå enn i fjor, sier vikarsjefen.
Khrono 05.10.2022
En langtidsplan skal være styrende, gi forutsigbarhet og rom for langsiktig retning, skriver Carina Hundhammer. Hun er spent på om det er penger igjen til forskning som skal bidra til det grønne og digitale skiftet i statsbudsjettet.
Khrono 05.10.2022
EUs finansministre vil kutte budsjettforslag for Horisont Europa med nær sju milliarder kroner. Det vil både universiteter og EU-parlamentarikere stanse.
Khrono 05.10.2022
Å avvikle gratisprinsippet for utanlandsstudentar vil svekke høgare utdanningsinstitusjonar i Noreg, skriv ni tilsette ved Høgskulen på Vestlandet.
Khrono 05.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt