Kjøttbransjen
26.09.2024
- Kjøttbransjen mangler forutsigbarhet fra myndighetene og det skaper usikkerhet på mange nivå. For to år siden, i en omfattende spørreundersøkelse, pekte halvparten av bedriftene på at lite forutsigbare rammebetingelser var til hinder for investeringer i Norge.
Det er adm. direktør i NHO-mat og Drikke, Petter Haas Brubakk (bildet), som sier dette til bransjebladet. Han er bekymret over det som meldes tilbake fra bedrifter i kjøtt- og matbransjen.
Avgiftssjokk
- Hva er det du spesielt har i tankene når det gjelder mangel på forutsigbarhet?
- Jeg sikter først og fremst til den politiske uforutsigbarheten mange bedrifter har følt på kroppen de senere årene. Stikkord er skjerpelse av eierbeskatningen, usikkerhet om energipriser og konkurransevridning som følge av prisforskjeller mellom landsdelene. Dessuten en plutselig introdusert ekstra arbeidsgiveravgift, og hva som ville komm
Gå til medietAvgiftssjokk
- Hva er det du spesielt har i tankene når det gjelder mangel på forutsigbarhet?
- Jeg sikter først og fremst til den politiske uforutsigbarheten mange bedrifter har følt på kroppen de senere årene. Stikkord er skjerpelse av eierbeskatningen, usikkerhet om energipriser og konkurransevridning som følge av prisforskjeller mellom landsdelene. Dessuten en plutselig introdusert ekstra arbeidsgiveravgift, og hva som ville komm