AddToAny

Tro meg, min sønn hører dårlig!

Jeg er mor til Preben på snart to år, og hele hans liv har han vært alvorlig hørselshemmet. Dessverre har jeg opplevd mange merkelige ting, både fra vanlige personer og personer i helsevesenet.
Når vi møter nye folk, folk som ikke har hilst på lillebror før, så er det første vi gjør å informere om at lillebror ikke kan høre.
Det vi har opplevd å få i retur, er følgende: «Joda, han hører. Se hvor opplagt og våken han er.»
«Er dere sikre på at det ikke bare er ørevoks?» «Joda, men det vokser han fra seg.»
«Er dere sikre på det?»
«Tenk om det hadde vært kreft, det hadde vært mye verre.» «Haha, unger vil bare høre det de vil høre!»
Nylig hadde vi en situasjon hvor helsepersonell valgte å stille seg bak ungen og knipse, for å bruke lydstimuli for å sjekke at det gikk greit med nakken. Vi hadde selvfølgelig opplyst om at det ikke kom til å fungere, men det falt (ironisk nok) for døve ører.
Vi fikk høre at det var den beste måten å sjekke dette på. Det begynner å bli veldig slitsomt å måtte forklare og overbevise alle vi møter om at gutten vår ikke hører.
Nei, han kommer ikke til å vokse på seg evnen til å høre. Det er vi helt sikre på. Nei, det er ikke ørevoks. Ja, vi er veldig heldige som har en ellers frisk unge, men det handler ikke om å sette diagnoser opp mot hverandre. Og nei, han er ikke en «sånn unge» som hører det han vil høre. Han hører faktisk ikke!
Hvis alle sammen kan begynne å bruke sine egne ører og faktisk tro på oss når vi forklarer situasjonen til sønnen vår, blir det enklere. Han skjønner
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

Å leve med hørselstap kan tære på psyken. For noen kan snuoperasjonen starte med ordene «Jeg trenger ...»
Din Hørsel 09.12.2022
Din Hørsel 09.12.2022
Øre-nese-halsavdelingen og Yrkesmedisinsk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus har utviklet en studie for å avklare effekten av behandling i trykkammer (hyperbar oksygenbehandling) ved akutt hørselstap/døvhet, også kjent som sudden deafness.
Din Hørsel 09.12.2022
På boligmarkedet har vi de tre B-er: Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. For Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) bør vi ha de tre S-er: Synlighet, synlighet, synlighet.
Din Hørsel 09.12.2022
Iselin Brunstad og Robert Asprem i Skodje utenfor Ålesund har tatt initiativ til å danne en foreldre- og barngruppe på Sunnmøre, slik de har i Ytre Sunnmøre.
Din Hørsel 09.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt