Unge Kokker er en ideell organisasjon som formidler matkunnskap og folkehelse for barn og ungdom i hele Norge.
Gita Aspen Kolltveit, daglig leder i Unge Kokker og folkehelsekoordinator forteller at Matredderhuset var et viktig prosjekt for organisasjonen av flere grunner.
- Vi fikk løftet fram det vi brenner for; miljø, bærekraft og hvordan redusere matsvinn samtidig som vi fikk gitt inspirasjon til sunn og smaksrik matlaging. Dette fikk vi koblet sammen med vår filosofi om ungdomsmedvirkning hvor unge inspirerer andre unge, forteller hun.
Gjennom Matredderhuset fikk 16 ungdommer sommerjobb i tre uker, de fleste som matredderguider. Dette utløste støtte både gjennom Trondheim kommune, Miljøenheten og det lokale næringslivet.
Lukte og smake
Lokalet var åpent for besøkende fra klokken 12 til 17 hver ukedag fra mandag 15. juli til fredag 31. juli. Som turist i Trondheim i sommer var det nærmest umulig å komme unna Matredderhuset i Munkegata på grunn av ivrige «innkastere». I tillegg til ny kunnskap og inspirasjon fikk de besøkende både lukte, smake og teste mat- og miljøk