Kjøkkenskriveren
26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
For kjøkkentjenesten i Arendal kommunen handler bærekraft om mer enn økologiske og kostreiste råvarer på tallerkenen og mat laget fra bunnen av. Det handler like mye om å redusere matsvinn, ta vare på naturen og menneskene rundt seg. Og å jobbe aktivt med rekruttering til arbeidsplassen, inkludering og godt arbeidsmiljø. Det siste fikk avdeling kjøkken, vaskeri og renhold IA-prisen for i 2015. - Alt henger sammen med alt, sier Tove Nævisdal, avdelingsleder, enhet mestring i Arendal kommune.
Hennes budskap er at alle kommuner har et samfunnsoppdrag. Når det gjelder bærekraft er det viktig at både den enkelte kommune og alle ansatte går foran og virkeliggjør dette oppdraget. - Bærekraft må være noe mer enn fine festtaler. Vi ønsker å vise i praksis at for ansatte i kjøkkentjenesten i Arendal er dette noe vi tar på det aller høyeste alvor.
HUMPER PÅ VEIEN
Nævisdal ble i fjor høst invitert til en konferanse i regi av OsloMet for å fortelle om Arendals vei mot mer bærekraftig mat på menye
Gå til medietHennes budskap er at alle kommuner har et samfunnsoppdrag. Når det gjelder bærekraft er det viktig at både den enkelte kommune og alle ansatte går foran og virkeliggjør dette oppdraget. - Bærekraft må være noe mer enn fine festtaler. Vi ønsker å vise i praksis at for ansatte i kjøkkentjenesten i Arendal er dette noe vi tar på det aller høyeste alvor.
HUMPER PÅ VEIEN
Nævisdal ble i fjor høst invitert til en konferanse i regi av OsloMet for å fortelle om Arendals vei mot mer bærekraftig mat på menye