Kjøkkenskriveren
26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
For å ta det positive først: Som ansatt på et institusjonskjøkken kan du nyte godt av at arbeidet naturlig gir deg fysisk aktivitet. Oppgavene i kjøkkenet omfatter kutting, løfting av tunge gryter og panner, og konstant bevegelse. Dette kan bidra til å opprettholde en aktiv livsstil og styrke musklene.
Mange får også oppøvet det vi kan kalle en kostholdsbevissthet. Menyplanlegging og samarbeid med postene om kosthold for syke, eldre eller andre i institusjon gir ofte økt bevissthet om mat og ernæring. Kjøkkenpersonell har en god mulighet til å lære om balanserte måltider, råvarer og sunne matlagingsteknikker.
Å opprettholde en sunn livsstil som kokk og fagarbeider på et institusjonskjøkken kan være en utfordring for helsen. Det er flere utfordrende helseeffekter ved å jobbe på et storkjøkken. Med et mål om å ha mange og gode år fremover, både på jobb og i fritiden, er det viktig å ta hensyn til seg sel
Gå til medietMange får også oppøvet det vi kan kalle en kostholdsbevissthet. Menyplanlegging og samarbeid med postene om kosthold for syke, eldre eller andre i institusjon gir ofte økt bevissthet om mat og ernæring. Kjøkkenpersonell har en god mulighet til å lære om balanserte måltider, råvarer og sunne matlagingsteknikker.
Å opprettholde en sunn livsstil som kokk og fagarbeider på et institusjonskjøkken kan være en utfordring for helsen. Det er flere utfordrende helseeffekter ved å jobbe på et storkjøkken. Med et mål om å ha mange og gode år fremover, både på jobb og i fritiden, er det viktig å ta hensyn til seg sel