AddToAny

Team Graver: Valgt ledelse er et verdispørsmål

Team Graver: Valgt ledelse er et verdispørsmål
For oss er valgt ledelse et verdispørsmål som henger sammen med vårt syn på akademisk frihet og universitetets rolle, skriver team Graver, Sandlie og Frich i et svar til Kristian Gundersen i dette innlegget.
AVMAKT: Det største problemet ved UiO i dag, er kanskje avmakt mer enn makt, skriver team Graver, Sandlie og Frich.

Foto: Ola Sæther

1) Internasjonalt og i Norge (særlig ved NTNU) er det i ferd med å oppstå en protestbevegelse mot at universitetene er blitt for politisk og kommersielt styrt. Hvordan ser dere på denne protesten?

Vi ser positivt på denne protesten. Selv om vi som rektorteam må drive UiO lojalt i forhold til de føringer som departementet legger, ser vi stor verdi i at det eksisterer korrektiver både til eksterne aktører og til oss som ledelse når det gjelder slike spørsmål.

2) Begge teamlederne sier de er for valgt rektor.

Hvor lenge har dere hatt dette standpunktet?

Alltid.

Hvordan begrunner dere standpunktet?

For oss er valgt ledelse et verdispørsmål som henger sammen med vårt syn på akademisk frihet og universitetets rolle. Vi begrunner det i et innlegg i Khrono 16. mars. Det kan leses her: https://khrono.no/debatt/skal-ledere-ved-universiteter-velges-eller-anse...

3) Universitetsdemokratiet er forvitret ved at organer som fakultetsstyrer, instituttstyrer og den enkelte vitenskapelige ansatte har mist

Les mer

Flere saker fra Uniforum

I Norden er det berre Københavns Universitet og Helsingfors universitet som har betre og større tilgang til forskingsartiklar og andre akademiske skrifter på nett enn Universitetet i Oslo.
Uniforum 09.08.2022
- Det er trist å se at det etter tre år med en storsatsing på studentboliger fra regjeringens side, står nesten like mange studenter i kø nå, som i 2019, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam.
Uniforum 02.08.2022
Honoursprogrammet i realfag er svært attraktivt blant dem som søker seg til UiO. Men også politikk, filosofi og økonomi skårer høyt sammen med profesjonsstudiene i medisin, psykologi og odontologi.
Uniforum 25.07.2022
Av 121 198 kvalifiserte søkere, har 105 216 fått tilbud om studieplass i 2022, viser tall fra Samordna opptak. I det siste året før pandemien var det 99 319 søkere som fikk tilbud om plass.
Uniforum 25.07.2022
Det blir hard konkurranse når 601 deltagere fra 108 land skal kjempe om medaljene i the International Mathematical Olympiad (IMO 2022), som starter søndag 10. juli.
Uniforum 06.07.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt