AddToAny

Team Graver, Sandlie og Frich svarer om kvalitet og konkurranse

Team Graver, Sandlie og Frich svarer om kvalitet og konkurranse
Vi har aldri sagt eller ment at ansatte ikke kan sies opp om stillingen bortfaller for eksempel fordi det ikke lenger er finansiering av den, skriver Hans Petter Graver, Inger Sandlie og Jan Frich.
Vi er helt enig i at å forlate UiO etter et opphold som rekrutt eller forsker ikke skal være uttrykk for et nederlag, skriver Hans Petter Graver, Jan Frich og Inger Sandlie.

Foto: Ola Sæther

Debatten om hva slags karriereveier UiO skal tilby unge forskere fortsetter. Johansen og Stenseth svarer oss i Uniforum 9. mars.

Les også; Må være rom for midlertidighet

Der oppklarer de at de ikke lenger er bekymret over at våre forslag om forskjellige karriereveier vil svekke universitetet. Mariel Aguilar-Støen og Stenseth skriver om konkurranse og kvalitet.

Når vi i vårt program sier at vi vil arbeide for at ansatte i forskerstillinger og lektorstillinger får betingelser som gjør det mulig for dem å kvalifisere seg til professorat etter en konkurranse eller bedømmelse mener vi ikke, og har aldri ment, at det skal være en mulighet for å hoppe over fra den ene stillingskategorien til den andre. Det vi mener er at det skal være mulighet for å avansere til en toppstilling også for forskere og lektorer.

Det var kanskje forvirrende at vi brukte professor som betegnelse på toppnivået også for disse stillingskategoriene, og de

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) får tildelt 6,3 millioner kroner til arbeidet med å bedre studentenes psykiske helse og forebygge rusproblemer. 1,1 millioner av pengene går til Studentenes helse- og trivselsundersøkelse 2019-2022.
Uniforum 13.12.2019
Forskningsrådet stiller ikke krav om at infrastrukturprosjektene må være næringsmessig- og samfunnsmessig relevante, skriver administrerende direktør John-Arne Røttingen i et svar til lingvistikkprofessor Janne Bondi Johannessen.
Uniforum 13.12.2019
Det er ikke slik at de fleste vi slipper inn er for dårlige i engelsk. Det er nærmere slik at de er mye flinkere enn de fleste middelmådige norske byråkrater.
Uniforum 13.12.2019
- Det er fantastisk! Det seier jussprofessor Malcolm Langford etter at undervisningsmiljøet han leier har fått statusen Senter for framifrå utdanning.
Uniforum 12.12.2019
Seyran Ates jobbet for muslimske kvinners menneskerettigheter som advokat og aktivist, før hun skapte sin egen moské hvor kvinner kunne ta styringa.
Uniforum 12.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt