AddToAny

Team Graver, Sandlie og Frich svarer om kvalitet og konkurranse

Team Graver, Sandlie og Frich svarer om kvalitet og konkurranse
Vi har aldri sagt eller ment at ansatte ikke kan sies opp om stillingen bortfaller for eksempel fordi det ikke lenger er finansiering av den, skriver Hans Petter Graver, Inger Sandlie og Jan Frich.
Vi er helt enig i at å forlate UiO etter et opphold som rekrutt eller forsker ikke skal være uttrykk for et nederlag, skriver Hans Petter Graver, Jan Frich og Inger Sandlie.

Foto: Ola Sæther

Debatten om hva slags karriereveier UiO skal tilby unge forskere fortsetter. Johansen og Stenseth svarer oss i Uniforum 9. mars.

Les også; Må være rom for midlertidighet

Der oppklarer de at de ikke lenger er bekymret over at våre forslag om forskjellige karriereveier vil svekke universitetet. Mariel Aguilar-Støen og Stenseth skriver om konkurranse og kvalitet.

Når vi i vårt program sier at vi vil arbeide for at ansatte i forskerstillinger og lektorstillinger får betingelser som gjør det mulig for dem å kvalifisere seg til professorat etter en konkurranse eller bedømmelse mener vi ikke, og har aldri ment, at det skal være en mulighet for å hoppe over fra den ene stillingskategorien til den andre. Det vi mener er at det skal være mulighet for å avansere til en toppstilling også for forskere og lektorer.

Det var kanskje forvirrende at vi brukte professor som betegnelse på toppnivået også for disse stillingskategoriene, og de

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Bærekraftig omstilling, grønt skifte og digitalisering er gjennomgående i mange av prosjektene som nå får støtte. De to bedriftene som får mest, får 16 millioner hver.
Uniforum 02.07.2020
Fra i dag kan statsborgere fra land utenfor EU og EØS som har arbeids-og oppholdstillatelse i Norge reise inn i landet. Det annonserte justisminister Monica Mæland under dagens pressekonferanse, melder VG.
Uniforum 01.07.2020
- Vi er motiverte og skal jobbe iherdig for at studentenes stemme setter fotavtrykk og får gjennomslag, sier Andreas Trohjell leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.
Uniforum 01.07.2020
- Eg vil forsøkja meg på ein ny periode som rektor, men korleis rektorlaget mitt blir, vil eg ikkje avsløra enno. Det seier UiO-rektor Svein Stølen til Uniforum.
Uniforum 01.07.2020
Det kom inn rundt 35 høringsinnspill til rapporten om utsatte humaniorafag. Med noen få unntak er alle kritiske til analysen eller anbefalingene i rapporten.
Uniforum 30.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt