Kjøkkenskriveren
27.06.2017
I to år har Sykehuset Østfold Kalnes fått middagene transportert fra nabofylket. Nå har kjøkkenpersonalet med ledere bestemt at sykehuset skal lage all maten selv fra 1. april neste år. - Det blir noen tøffe tak for oss i månedene framover, men det tåler vi så lenge vi har noe supert i vente, sier seksjonsleder Sølvi Thøgersen.
Det gikk ikke upåaktet hen at det nye sykehuset i Østfold skulle bygges uten eget produksjonskjøkken. Arnt Steffensen i Kost- og ernæringsforbundet mente at helsepolitikerne valgte «gårsdagens løsning på morgendagens utfordringer». Da Kjøkkenskriveren besøkte sykehuset i forbindelse med åpningen i 2015 uttalte Lars H. Pihl, avdelingsleder for mat og transport, at «Jeg hadde ikke stått i dette i 13 år om jeg ikke hadde trodd på at det ville bli bra».
På kjøkkenet var holdningen litt annerledes. Seksjonsleder Sølvi Thøgersen, som har nærmere 35 års fartstid i yrket, innrømmet at det gjorde litt vondt i kokkehjertet; Tenk hvor mye vi kunne fått til om de engasjerte kokkene kunne få bruke sitt engasjement og sitt potensiale i jobbeni Etter to års
Gå til medietPå kjøkkenet var holdningen litt annerledes. Seksjonsleder Sølvi Thøgersen, som har nærmere 35 års fartstid i yrket, innrømmet at det gjorde litt vondt i kokkehjertet; Tenk hvor mye vi kunne fått til om de engasjerte kokkene kunne få bruke sitt engasjement og sitt potensiale i jobbeni Etter to års