AddToAny

SUNN MAT FRA INDIA OG PAKISTAN

Det er et utall ulike måter å spise sunt på, og her får du noen gode råd om hvordan du kan servere indisk og pakistansk mat, på den sunne måten.
ast deg uti det! Maten fra India, Pakistan og Sri Lanka er fullpakket av smak og kjennetegnes ved en raus bruk av grønnsaker, belgvekster, yoghurt, ris og andre kornslag. Dette gjør at maten herfra også generelt er veldig sunn.
Krydder av mange slag er selve ryggraden i matlagingen, og hver kokk har sine egne blandinger til enhver rett. Det kan virke skremmende å skulle lage indisk og pakistansk mat helt fra bunnen av, men om du kjenner litt til de grunnleggende teknikkene, er det ikke vanskelig eller avansert. Du vil også få en unik smaksopplevelse med masse dybde, selv etter få minutter med kokkelering.

KJØKKENET I PAKISTAN OG NORD-INDIA
Maten du får nord i India har mye til felles med det pakistanske kostholdet. Hvete er en basismatvare, sammen med ris og hirse. Chapatti og kokte grønnsaker/dhal (linser) er de vanligste rettene. Chapatti er et ugjæret brød av sammalt hvete, salt og vann som minner om lomper av utseende. Paratha er en variant av chapatti der deigen er tilsatt fett. Naanbrød er et gjæret brød som ofte er laget av fint hvetemel. Pakistansk kosthold er ellers påvirket av islam, mens kosten i Nord-India er preget av hinduistiske og buddhistiske leveregler.
Velduftende, varme karriretter bygger på to hovedprinsipper: krydderblandingen og kokemetoden. Et av de viktigste redskapene i det indiske og pakistanske kjøkkenet er kryddermorteren, og her slår kokken seg riktig løs. Maten grilles ofte i en tandoor, en vertikal, hul leirovn (nesten som en krukke) som gir maten en helt bestemt smak. Blant annet brød, kylling og sjømat kan tilberedes i denn
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt