Kjøkkenskriveren
19.12.2022
Det er et utall ulike måter å spise sunt på, og her får du noen gode råd om hvordan du kan servere indisk og pakistansk mat, på den sunne måten.
ast deg uti det! Maten fra India, Pakistan og Sri Lanka er fullpakket av smak og kjennetegnes ved en raus bruk av grønnsaker, belgvekster, yoghurt, ris og andre kornslag. Dette gjør at maten herfra også generelt er veldig sunn.
Krydder av mange slag er selve ryggraden i matlagingen, og hver kokk har sine egne blandinger til enhver rett. Det kan virke skremmende å skulle lage indisk og pakistansk mat helt fra bunnen av, men om du kjenner litt til de grunnleggende teknikkene, er det ikke vanskelig eller avansert. Du vil også få en unik smaksopplevelse med masse dybde, selv etter få minutter med kokkelering.
KJØKKENET I PAKISTAN OG NORD-INDIA
Maten du får nord i India har mye til felles med det pakistanske kostholdet. Hvete er en basismatvare, sammen med ris og hirse. Chapatti og kokte grønnsaker/dhal (linser) er de vanligste rettene. Chapatti er et ugjæret brød av sammalt hvete, salt og vann som minner om lomper av utseende. Paratha er en variant av chapatti der deigen er tilsatt fett. Naanbrød er et gjæret brød som ofte er laget av fint hvetemel. Pakistansk kosthold er ellers påvirket av islam, mens kosten i Nord-India er preget av hinduistiske og buddhistiske leveregler.
Velduftende, varme karriretter bygger på to hovedprinsipper: krydderblandingen og kokemetoden. Et av de viktigste redskapene i det indiske og pakistanske kjøkkenet er kryddermorteren, og her slår kokken seg riktig løs. Maten grilles ofte i en tandoor, en vertikal, hul leirovn (nesten som en krukke) som gir maten en helt bestemt smak. Blant annet brød, kylling og sjømat kan tilberedes i denn
Gå til medietKrydder av mange slag er selve ryggraden i matlagingen, og hver kokk har sine egne blandinger til enhver rett. Det kan virke skremmende å skulle lage indisk og pakistansk mat helt fra bunnen av, men om du kjenner litt til de grunnleggende teknikkene, er det ikke vanskelig eller avansert. Du vil også få en unik smaksopplevelse med masse dybde, selv etter få minutter med kokkelering.
KJØKKENET I PAKISTAN OG NORD-INDIA
Maten du får nord i India har mye til felles med det pakistanske kostholdet. Hvete er en basismatvare, sammen med ris og hirse. Chapatti og kokte grønnsaker/dhal (linser) er de vanligste rettene. Chapatti er et ugjæret brød av sammalt hvete, salt og vann som minner om lomper av utseende. Paratha er en variant av chapatti der deigen er tilsatt fett. Naanbrød er et gjæret brød som ofte er laget av fint hvetemel. Pakistansk kosthold er ellers påvirket av islam, mens kosten i Nord-India er preget av hinduistiske og buddhistiske leveregler.
Velduftende, varme karriretter bygger på to hovedprinsipper: krydderblandingen og kokemetoden. Et av de viktigste redskapene i det indiske og pakistanske kjøkkenet er kryddermorteren, og her slår kokken seg riktig løs. Maten grilles ofte i en tandoor, en vertikal, hul leirovn (nesten som en krukke) som gir maten en helt bestemt smak. Blant annet brød, kylling og sjømat kan tilberedes i denn