AddToAny

Styringsrett blir viktigere

- Uenighet kan vi akseptere, men vi vil aldri godta at arbeidsgiverne går fra forhandlinger til ensidige beslutninger når det gjelder arbeidstid.
Da øker konfliktnivået for å komme tilbake til forhandlinger og dialog, sier forbundsleder Pål A d rian Hellman.

Svein Åge Eriksen Foto: Sverre Jarild

Seks år har gått siden Finansfokus forrige gang hadde en temautgave om arbeidstid. Også den gang ble forbundslederen intervjuet. Og d en gang som nå, roper arbeidsgiverne på økt styringsrett på arbeidstidens plassering og mer fleksibilitet i arbeidsmiljøloven og i vårt eget avtaleverk. Forbundslederen liker utviklingen dårlig.

- Min påstand er at styringsrett er viktigere for arbeidsgiverne enn noen gang. Også på arbeidstid. Hvis dette er korrekt, går vi ut av samarbeid og forhandlinger og over til ensidige beslutninger. Det er en farlig vei. Vi kan selvsagt akseptere uenighet, men økt styringsrett på arbeidstid er helt uaktuelt. Da må vi øke konfliktnivået for å komme tilbake til forhandlinger og dialog. Det er vel neppe det arbeidsgiverne ønsker? spør Hellman.

FLEKSIBELT NOK

Forbundet blir gjentatte ganger konfrontert med at arbeidsmiljøloven (AML) og vårt avtaleverk ikke er fleksibelt nok for å dekke bedriftenes og de ansattes behov. Forbundslederen snakker med mange medlemmer og tillitsvalgte, men har ikke fått en eneste tilbakemelding om at arbeidstid en eller kompensasjonssatsene i avtaleverket bør endres. Han mener at dersom dette hadde vært e t stort behov hos medlemmene, ville forbundet fått tilbakemeldinger.

Slutt å klage på vårt felles avtaleverk

- Vi har i dag et avtaleverk som etter mitt syn fullt ut dekker både arbeidsgivernes og arbeidstakernes behov for fleksibilitet. Utfordringen er at ikke alle bruker de bestemmelsene vi har i avtaleverket. Våre tillitsvalgte og ledelsen i den enkelte bedrift kan avtale arbeidstid ens plassering og kompensasjon for avvikende arbeidstid innenfor rammene av Sentr

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Mange av de nye konkurrente ne i bransjen er IT - selskap som utfordrer på raskere og enklere løsninger som gjør at kunden velger dem.
Finansfokus 17.01.2020
17. januar er siste dagen bankene har for å sjekke identiteten til sine kunder, med to unntak, Handelsbanken og Sparebanken Sør som har frist til mars. Mange kunder har fått kontiene sine stengt.
Finansfokus 16.01.2020
Sysselsettingen fortsetter å øke i finansnæringen. Ved utgangen av tredje kvartal 2019 økte den samlede sysselsettingen i finansnæringen med 808 jobber ti l 47 31 2.
Finansfokus 15.01.2020
I tidligste fall kommer en ny inkassolov i løpet av året. Det betyr at inkassoselskaper må forberede seg på lavere inntekter, strengere regler for innkreving av småbeløp og trolig også skjerpede kompetansekrav.
Finansfokus 13.01.2020
Arne Fredrik Håstein setter høy t personer som er tydelige, ærlige og transparente. Det gjør det enklere å finne løsninger på utfordringene.
Finansfokus 10.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt