AddToAny

Strategiske mål

HLF har ni strategiske mål for å sikre likestilt samfunnsdeltakelse for alle med hørselsutfordringer.
Universell utforming
Alle bygg og andre fysiske og digitale løsninger er, i samsvar med gjeldende lov- og regelverk, universelt utformet. Bygg som er universelt utformet med tanke på hørsel har god akustikk, lyd- og taleoverføringsutstyr, skriftlig informasjon der dette er relevant, samt varsling via lyd kombinert med lys og/eller vibrasjon. Det er innført plikt til universell utforming av informasjon, varer og tjenester, samt i arbeidslivet. Nasjonal handlingsplan for universell utforming er under gjennomføring, og tar opp i seg behovene til alle med hørselsutfordringer.

Tilrettelegging
Når universell utforming ikke er tilstrekkelig eller mulig, er retten til individuell og gruppemessig tilrettelegging tydeliggjort. Det er lagt større vekt på nytte og effekt av tilretteleggingstiltaket enn uforholdsmessig byrde.

Lovverk og diskrimineringsvern
FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne er inkorporert i Norge, og dermed gitt forrang i norsk lov. Staten følger opp konvensjonen i aktuelt lovarbeid. Tilbudet til samisktalende med hørselsutfordringer samsvarer med ILOs konvensjon om urfolk og stammefolk i selvstendige stater. Staten har tatt ansvar for en holdningskampanje om likestilling av alle med hørselsutfordringer.

Informasjon og kommunikasjonsteknologi (IKT)
Direktesendinger, nettmøter og alt nettinnhold er tekstet. Det blir stilt krav til teksting av direktesendt innhold i alle medier, uten mulighet til unntak. Ny velferdsteknologi, digitale læringshjelpemidler, talegjenkjennelsesteknologi og lignende, er universelt utformet. Hjelpemidler og hørselsteknologi har åpen standard slik at det er mulig å velge, og å bruke utstyr på tvers av produsenter. Det er innført krav om at hjelpemidler skal kunne brukes i univer
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

At barns hørsel bør testes så tidlig som mulig, er det stor faglig enighet om i dag. Men visste du at vi må til London og Trøndelag for å finne historien bak dagens hørselsundersøkelser av barn?
Din Hørsel 26.08.2022
Karl Øyvind Lindheims innlegg i siste Din Hørsel skriver jeg gjerne under på. Jeg kjenner meg godt igjen, og har i mange år prøvd å treffe noen som deler denne ideen.
Din Hørsel 26.08.2022
Jeg har hatt verv både som lokallagsleder og fylkesleder. Givende oppgaver. Jeg har møtt mange meningssterke og positive mennesker. Jeg var døv på ett øre fra fødselen av.
Din Hørsel 26.08.2022
HLFs landsmøte i Bodø i juni sa ja til nytt sentralstyre og handlingsprogram, men nei til nytt navn og økt medlemskontingent.
Din Hørsel 26.08.2022
Din Hørsel 26.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt