Kjøttbransjen
30.01.2025
Den nylig publiserte rapporten Norkost 4, som har kartlagt kostholdsvanene til den norske befolkningen, viser at kjøttinntaket holder seg på et stabilt nivå.
Rapporten gir også nyttig innsikt i hvordan kjøtt spiller en viktig rolle for inntak av flere næringsstoffer.
Gjennomsnittlig kjøttinntak
Nordmenns totale kjøttinntak ligger i gjennomsnitt på 152 gram pr. dag, som er omtrent det samme nivået som i forrige kostholdsundersøkelse.
- Når det gjelder rent rødt kjøtt, spiser vi i snitt rett over 50 gram pr. dag - noe som er godt innenfor rammen av et sunt og variert kosthold, sier Eilin Lundekvam By, ernæringsrådgiver i Matprat.
- Inntaket av rent, hvitt kjøtt ligger i snitt på 36 gram om dagen. Ser vi på bearbeidet kjøtt, utgjør det en betydelig del av det tota
Gå til medietGjennomsnittlig kjøttinntak
Nordmenns totale kjøttinntak ligger i gjennomsnitt på 152 gram pr. dag, som er omtrent det samme nivået som i forrige kostholdsundersøkelse.
- Når det gjelder rent rødt kjøtt, spiser vi i snitt rett over 50 gram pr. dag - noe som er godt innenfor rammen av et sunt og variert kosthold, sier Eilin Lundekvam By, ernæringsrådgiver i Matprat.
- Inntaket av rent, hvitt kjøtt ligger i snitt på 36 gram om dagen. Ser vi på bearbeidet kjøtt, utgjør det en betydelig del av det tota


































































































