AddToAny

Sparket valgkampen i gang

Sparket valgkampen i gang
Rektorvalg. Valgt eller ansatt rektor? Står Høgskolen i Østfold alene fordi ingen ville leke med dem, eller er alenegangen mest et tegn på styrke? Valgkampen blant de tre rektorkandidatene i Østfold er i gang.
Høgskolen i Østfold, Fredrikstad (Khrono): Mens ingen kandidater foreløpig tør stille opp mot sittende rektor hverken ved rektorvalget ved Universitet i Bergen (UiB) eller Universitet i Tromsø (UiT), har Hans Blom ved Høgskolen i Østfold fått tomotkandidater.

Torsdag presenterte tre kandidater seg for ansatte og studenter på et åpent møte iFredrikstad.

- Det er første gang vi har flere kandidater og dermed får et reelt valg ved høgskolen. Det er vi veldig glad for, sa leder for nominasjonskomiteeen,Vigdis Abrahamsen Grøndahl, da hun åpnet det første av to åpne valgmøter i Fredrikstad torsdag 12.januar.

Sittende rektor Hans Blom synes også det er spennende at han har fått to så godemotkandidater.

- Dette blir et reelt valg, og det er flott. Både dette, oppmøtet i dag og de gode spørsmål vi fikk tar jeg også som et tegn på at demokratiet er godt og levende ved vår høgskole, og det er bra, sier Blom til Khrono etter dagensmøte.

Valgt eller ansattrektor?

En av sakene der de tre kandidatene skilte lag på synspunkter var på spørsmålet om valgt eller ansatt rektor. Både Hans Blom og Harald Holone var tydelige på at de foretrekker at høgskolen fortsetter med valgt rektor også om fireår.

Unni Hagen trekker mot ansattrektor.

- På Høgskolen i Innlandet brukte de ni måneder på å diskutere seg fram til hvilken løsning de ønsket. Jeg ønsker at ikke bare styret for høgskolen, men også de ansatte blir involvert i en prosess og en debatt rundt om høgskolen er mest tjent med valgt eller ansatt rektor, sierhagen.

- Så du ønsker deg ansattrektor?

- Jeg ser at begge løsninger har mange fordeler og ulemper. Likevel er det å få på plass ordning med ansatt rektor en sak jeg vil trekke fram som svært viktig for høgskolen de nærmeste fire årene, sier Hagen og leggertil:

- Dette er utrolig viktig ut fra behovet for styrking av faglig ledelse og nedbygging av forvaltningsledelse.Jeg vil uansett sikre at hele høgskolen får diskutert saken på en bra måte hvis jeg blir valgt, sier Hagen til Khrono ettermøtet.

Valgt rektor viktigfaglig

Under debatten torsdag trakk Hans Blom fram at han ser det som svært viktig for Østfold at man beholder ordningen med valgt rektor. Også for å styrke høgskolensselvstyre.

Les mer

Flere saker fra Khrono

Vi forventer at dette brevet blir starten på en mer ambisiøs og proaktiv satsing på å skape et åpent, mangfoldig og inkluderende universitet.
Khrono 23.09.2023
Byråkratene har fått sitt eget akademi. Her er utredningen fra første skoledag.
Khrono 23.09.2023
Stipendiater har nå lovfestet rett til å få forlenget ansettelsen sin som følge av fravær som er kortere enn to uker. Hos Forskerforbundet står jubelen i taket.
Khrono 23.09.2023
Hun kom til Norge som stipendiat like før pandemien. Pandemien gjorde at hun ikke fikk reist hjem - og hun måtte også endre hele doktorgradsprosjektet.
Khrono 23.09.2023
While students need to learn how to detect system vulnerabilities, the term «hacking» should not be introduced at such an early stage. Is there a way around this dilemma?
Khrono 23.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt