AddToAny

SpareBank 1 uenig med lagmannsretten

I en fersk dom har lagmannsretten fastslått at SpareBank 1 Østlandet ikke kan velte ansvaret over på kunden ved såkalt Olga-svindel. Banken er uenig.
-Vi er uenige i lagmannsrettens vurdering om at kunden ikke er ansvarlig når koder og passord deles med uvedkommende i en telefonsamtale på denne måten. Det er også stikk i strid med avtalevilkårene for BankID og nettbank og informasjon kunden får ved avtaleinngåelsen, sier informasjonssjef Bjørnar Mickelson i SpareBank 1 Østlandet. Siden dommen er fersk, vil banken bruke litt tid på å vurdere om dommen skal ankes eller ikke.

SVINDLER ELDRE KVINNER

Saken omhandlet en kvinne i 70- årene som ble utsatt for såkalt Olga-svindel. Metoden går ut på at svindlere systematisk ringer kvinner med navn som er vanligere for eldre generasjoner av kvinner -som Olga, Kari og Gerd - for å svindle dem til å gi fra seg sensitive personopplysninger og BankiD. Deretter tapper svindlerne kontoer for penger, eller tar opp lån i offerets navn.

I denne saken ble en kvinne svindlet for over 150 000 kroner. Selv om Finansklagenemnda kom frem til at SpareBank1 Østlandet skulle dekke tapet for kvinnen, valgte banken å ikke følge nemndas avgjørelse. Dermed gikk saken rettens vei.

BØR GODTA DOMMEN

- Nå har lagmannsretten fastslått hvordan loven skal forståes, og vi håper banken tar det til etterretning. Lagmannsretten har fastslått av banken ikke kan velte ansvaret over på kunden ved såkalt «Olga-svindel». Nå håper Forbrukerrådet SpareBank1 tar ansvar for sine svindelutsatte kunder, sier Tone Molvær Berset, juridisk direktør i Forbrukerrådet.

Det er flere uheldige forbrukere som står i samme situasjon som kvinnen i denne saken, og flere saker er satt på vent til utfallet av denne saken var

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

I en pågående anbudskonkurranse for banktjenester på norske flyplasser, kutter Avinor fra to til en bankfilial på Gardermoen. Begrunnelsen er utviklingen i markedet.
Finansfokus 27.01.2022
Da britiske finansforetak nærmet seg sine egne likestillingsmål, mistet de fremdriften. Det er viktig med stadig mer ambisiøse mål, konkluderer en rapport.
Finansfokus 26.01.2022
Det er bred enighet om at medeierskap er en god modell både for arbeidstakere og arbeidsgivere, men beslutningen om å fjerne skatterabatten som ansatte fikk ved kjøp av aksjer i egen bedrift har skapte harme.
Finansfokus 25.01.2022
Finanstilsynet har ikke målt hvor forberedt bank og forsikring er til å innfri taksonomikravene som ventes før sommeren. DNB erklærer seg på sin side godt rustet til å imøtekomme krav knyttet til taksonomi og bærekraftrapportering.
Finansfokus 24.01.2022
- Enkle gjøremål blir vanskelige når ikke digitale kunder møter den digitale verden. Under pandemien har nok disse hatt det ekstra tøft, da man møter stengte dører og ikke kan få ordnet opp selv, sier Tonje Grosberg Stø i Gjensidige.
Finansfokus 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt