AddToAny

- Solid forankret i forskning og erfaring

- Solid forankret i forskning og erfaring
Fagmidljeømetehnasromlenrågdeeøt.nNskåeltigsgeegrednennaustjeonfoarl fhaøgrliigngr.eItneinnagpslpin. je for
- Kunnskapsbasert praksis er vår tids store mantra, men vi kan ikke forvente at ansatte i helsevesenet til enhver tid skal være oppdaterte på hele forskningsfeltet. I retningslinjen tilbyr vi derfor den mest relevante forskningen på en tilgjengelig måte, sier Berit Kvalvaag Grønnestad prosjektleder for Demensplan 2020.

Sammen med Hilde Heimli og Jørgen Wagle, alle Helsedirektoratet, er hun prosjektleder for Nasjonal faglig retningslinje om demens. Den ligger ute for høring til 23. januar 2017.

- Overbyggingen for hele retningslinjen er personsentrert omsorg. Utgangspunktet skal alltid være den enkeltes ønsker og behov. Med retningslinjen pålegger vi ingen nye plikter, men tilbyr beslutningsstøtte for å kunne ivareta plikten til å gi personer med demens forsvarlige tjenester. Det håper vi kan bidra til faglig trygghet i arbeidsdagen og gode tjenester for dem som har behov for hjelp.

Bred kompetanse Initiativet til å utarbeide en retningslinje for demensområdet kom fra Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helse- og omsorgstjenesten i 2013. Rådet mente det var behov for å videreutvikle kvalitet og likeverdige tilbud for tjenester til personer med demens.

Tjenester til personer med demens og deres pårørende er i dag den mest omfattende omsorgstjenesten norske kommuner har ansvaret for. Rådet mente det var av stor betyd
Gå til mediet

Flere saker fra Demens & Alderspsykiatri

Folkebiblioteket er åpent for alle, og kan være en viktig møteplass for eldre. Bruk av folkebiblioteket kan fremme livskvalitet, forebygge ensomhet og føre til mindre sosial ulikhet i helse. Folkebiblioteket kan være knutepunktet for innhenting og formidling av helseinformasjon i kommunene.
Hvavnaevdaarnbnaekngdreulnengeenmfoidrledritbt lfaonrstkenldinrgesipNroosrjgeek.tP?
BDefeafetkkfigtnarnvuespnesntrusodniesreongtrfeorrtsoknminsogrsgo. mEkssieemr npoleeropmå dthoeumtmteeører ro(3rge)l,divursekkdsvjuoaklnistjaeovtnfnoearvvpraoaspgiseitynaktsiejaontneri(so5kg)e.
i årenes løp etterfulgt av flere profilerte fagpersoner. Sammen har de på hver sin måte bidratt til tidsskriftets kunnskapsformidling.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt