AddToAny

SMN-ansatte fortsatt preget

Ansatte i SpareBank 1 SMN reagerte med sjokk og vantro da en innleid vikar ble pågrepet mistenkt for å ha svindlet banken for flere ti-talls millioner kroner.
Snart to uker etter at underslaget ble kjent, er de ansatte fortsatt preget etter hendelsen.

TRONDHEIM: Det var 19. januar at SpareBank 1 SMN anmeldte en innleid vikar etter å ha blitt utsatt for grovt underslag. Vedkommende er nå fengslet og siktet i saken. Advokat Christian Wiig sier til DN at mannen i 20-årene har forklart seg til Politiet og erkjent de faktiske forhold etter siktelsen.

STOR PÅKJENNING

Hovedtillitsvalgt Inge Lindseth i SMN forteller at de ansatte reagerte med sjokk og vantro da det ble kjent at en vikar hadde begått et stort underslag.

- Hvordan reagerte de ansatte da nyheten ble kjent? Og hva var din første reaksjon?

- Jeg kan ikke svare for alle ansatte, men den umiddelbare reaksjonen for de fleste (inklusive meg) var et sjokk. Deretter blir man bare svært skuffet og de fleste mener vel at saken er tragisk både for den siktede og banken, skriver Inge Lindseth i en epost til Finansfokus.

De fleste mener vel at saken er tragisk både for den siktede og banken

Inge Lindseth, hovedtillitsvalgt, SpareBank1 SMN.

Ledelsen i SMN har vært presise med hvilken informasjon som kan deles, og har hatt spesiell oppmerksomhet på medarbeidere som har jobbet i samme team som den siktede. Disse er fulgt opp av HR, og i tillegg er selvfølgeli

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Tryg forsikring er en av de to finansbedriftene i Norge som viste aller sterkest jobbøkning i løpet 2022. Selskapet har nesten 200 flere ansatte nå enn for et år siden.
Finansfokus 24.03.2023
1. januar tok Geir Holmgren over vekterlampen i Gjensidige. Selskapet får en samarbeidsorientert sjef med svakhet for snø og turer i marka, men også en sjef som skal sørge for at selskapet ekspanderer.
Finansfokus 22.03.2023
Får ansatte i finansnæringen laste ned TikTok på tjenestetelefonen? De fleste har ingen begrensinger, mens andre har så strenge sikkerhetsutiner at de ikke vil uttale seg.
Finansfokus 20.03.2023
Stadig flere vil bli medlem av en fagforeningen. Allikevel må organisasjonene være på tå hev for å være relevant i fremtiden.
Finansfokus 17.03.2023
Stadig flere vil bli medlem av en fagforening, viser en undersøkelse fra FAFO.
Finansfokus 16.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt