Kjøttbransjen
13.12.2018
Miljøsmart emballasje som både reduserer materialbruken og matsvinnet, var i sterk fokus på emballasjemessen Scanpack 2019.
Klimasmart emballasje som bidrar til å redusere matsvinn, står akkurat nå svært sentralt i emballasjeindustrien.
KONSERVATIVT
- Vi registrerer stort interesse, men kjøtt og næringsmiddelindustri er konservativ. Derfor kan det ta tid innen det blir et bredt gjennombrudd for miljøsmart emballasje, mener Anders Källman, i Multivac.
Selskapet utvikler både maskiner, emballasje og metoder for redusert miljøbelastning.
- Gjennom å utvikle alternative pakkemetoder, sammenlignet med hvordan næringsmidler håndteres i butikk i dag, kan vi f.eks. med Skin-pack oppnå tre og en halv til seks ganger lengre holdbarhet på industripakkede produkter ute i butikk og dermed redusere matsvinnet med opptil 60-70 prosent i butikkleddet, sier Anders Källman.
MER FARGELØST
Skin-pakkede produkter kan innebære at forbrukeren opplever kjøttproduktet som mer fargeløst, men er en teknikk som ifølge Källman gir et bedre produkt med hensyn til selve smaksopplevelsen.
- Det gjelder å få forbrukeren til å prøve og oppleve produktene for å innse fordelene med Skin-pack. En annen produktgruppe som Multivac håper på i framtiden, er porsjonspakkede produkter. Da snakker vi både om forbehandlet og prosessert kjøtt, men også om pålegg.
- Mange mindre avgrensede produkter i samme forpakning, hvilket innebærer at næringsmiddelet kan pakkes i mindre porsjoner. Deler
Gå til medietKONSERVATIVT
- Vi registrerer stort interesse, men kjøtt og næringsmiddelindustri er konservativ. Derfor kan det ta tid innen det blir et bredt gjennombrudd for miljøsmart emballasje, mener Anders Källman, i Multivac.
Selskapet utvikler både maskiner, emballasje og metoder for redusert miljøbelastning.
- Gjennom å utvikle alternative pakkemetoder, sammenlignet med hvordan næringsmidler håndteres i butikk i dag, kan vi f.eks. med Skin-pack oppnå tre og en halv til seks ganger lengre holdbarhet på industripakkede produkter ute i butikk og dermed redusere matsvinnet med opptil 60-70 prosent i butikkleddet, sier Anders Källman.
MER FARGELØST
Skin-pakkede produkter kan innebære at forbrukeren opplever kjøttproduktet som mer fargeløst, men er en teknikk som ifølge Källman gir et bedre produkt med hensyn til selve smaksopplevelsen.
- Det gjelder å få forbrukeren til å prøve og oppleve produktene for å innse fordelene med Skin-pack. En annen produktgruppe som Multivac håper på i framtiden, er porsjonspakkede produkter. Da snakker vi både om forbehandlet og prosessert kjøtt, men også om pålegg.
- Mange mindre avgrensede produkter i samme forpakning, hvilket innebærer at næringsmiddelet kan pakkes i mindre porsjoner. Deler