AddToAny

Smart emballasje reduserer matsvinnet

Smart emballasje reduserer matsvinnet
Miljøsmart emballasje som både reduserer materialbruken og matsvinnet, var i sterk fokus på emballasjemessen Scanpack 2019.
Klimasmart emballasje som bidrar til å redusere matsvinn, står akkurat nå svært sentralt i emballasjeindustrien.

KONSERVATIVT
- Vi registrerer stort interesse, men kjøtt og næringsmiddelindustri er konservativ. Derfor kan det ta tid innen det blir et bredt gjennombrudd for miljøsmart emballasje, mener Anders Källman, i Multivac.
Selskapet utvikler både maskiner, emballasje og metoder for redusert miljøbelastning.
- Gjennom å utvikle alternative pakkemetoder, sammenlignet med hvordan næringsmidler håndteres i butikk i dag, kan vi f.eks. med Skin-pack oppnå tre og en halv til seks ganger lengre holdbarhet på industripakkede produkter ute i butikk og dermed redusere matsvinnet med opptil 60-70 prosent i butikkleddet, sier Anders Källman.

MER FARGELØST
Skin-pakkede produkter kan innebære at forbrukeren opplever kjøttproduktet som mer fargeløst, men er en teknikk som ifølge Källman gir et bedre produkt med hensyn til selve smaksopplevelsen.
- Det gjelder å få forbrukeren til å prøve og oppleve produktene for å innse fordelene med Skin-pack. En annen produktgruppe som Multivac håper på i framtiden, er porsjonspakkede produkter. Da snakker vi både om forbehandlet og prosessert kjøtt, men også om pålegg.
- Mange mindre avgrensede produkter i samme forpakning, hvilket innebærer at næringsmiddelet kan pakkes i mindre porsjoner. Deler
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt