AddToAny

Slutten for røykaroma

Jeg tror de fleste ser fram til lysere tider med bålkos og grillede pølser i en snøfonn i deilig påskesol, og hyggelige grillmåltider på terrassen om sommeren.
Det skapes ekstra god stemning når grillen fyres opp! Jeg er ikke alene om å være svak for røyksmak og stekt, grillet og røykt mat. Dette er en smak mange av oss setter pris på. Forbrukerne er så glade i denne smaken at røykaroma gjerne tilsettes pølser, skinke, bacon, ost, barbecuesauser, krydderblandinger og potetchips med barbecuesmak.

For cirka 10-15 år siden ble det vanlig å benytte røykaroma istedenfor ekte røyk fra spon i bearbeiding av kjøttprodukter, for det ble vurdert som mindre helseskadelig. Flere kjøttvirksomheter brukte store summer på å bygge om sine produksjonslokaler, og sluttet å bruke røykekammer med spon. Istedenfor ble det benyttet såkalt «flytende røyk,» også kalt regenerert røyk, som er røykaroma som framstilles fra røyk eller også framstilles kjemisk. Produktene kan påføres flytende røyk på overflaten
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt