AddToAny

Slik skal team Graver, Sandlie & Frich gjøre UiO til læringsuniversitetet

Slik skal team Graver, Sandlie & Frich gjøre UiO til læringsuniversitetet
Nye læringsformer og begrunnelse på eksamen. Det er ett av syv satsingsområder team Graver, Sandlie & Frich mener skal gjøre UiO til læringsuniversitetet.
SYV SATSINGSOMRÅDER: Viserektorkandidat Jan Frich, prorektorkandidat Inger Sandlie og rektorkandidat Hans Petter Graver lanserer i denne kronikken syv satsingsområder som skal gjøre UiO til læringsuniversitetet.

Foto: Ola Sæther

K R O N I K K

Team Graver, Sandlie & Frich går til valg med et mål om at UiO skal være et fremragende læringsuniversitet og være den mest attraktive utdanningsinstitusjonen i Norge. Vi presenterer her syv strategiske satsningsområder for å sikre og heve kvaliteten på utdanningene ved UiO.

Høye ambisjoner

Da vi lanserte vårt kandidatur 12. januar, la vi samtidig frem vår valgplattform. I den har vi svært høye ambisjoner for UiO som utdanningsinstitusjon. Læringsuniversitetet skal ha studentenes læring og læringsmiljøet i sentrum. Kvalitetsmeldingen for utdanning kom i slutten av januar. Den er tydelig i kravet om et utdanningsløft og gjør at vi må strekke oss enda lenger. UiO skal tilby fremragende utdanning på høyt internasjonalt nivå.

U tdanningene ved UiO skal gi akademisk grunnlag for kritisk, selvstendig og nyskapende tenkning og videre forskning. Utdanningene skal sikre fremtidens profesjonsutøvere solide og relevante kvalifikasjoner for oppgaver innen et bredt spekter av samfunnsområder og privat virksomhet. Utdanningene skal fremme evner og verdier som setter studenter i stand til å ta samfunnsmessig og globalt ansvar, og fremme demokrati i et stadig mer globalisert og pluralistisk samfunn. Utdanningene skal bringe vitenskapelig kunnskap ut i samfunnet ved at nye generasjoner tar del i kunnskapsutviklingen og tar ny kunnskap i bruk.

En lyttende og involverende tilnærming

De siste månedene har gitt oss økt innsikt i UiOs utfordringer og muligheter. Vi gleder oss over engasjementet vi møter og alle eksemplene på fremragende utdanning. På flere områder ligger UiO helt i front, men vi har også sett at UiO som læringsuniversitet kan bli bedre. For å få til det må UiO ha en toppledelse som arbeider systematisk for å bedre utdanningene og læringsmiljøet og fo

Les mer

Flere saker fra Uniforum

De fem tildelingene går til medisin, SV-fakultetet, HF, teologi og Mat.nat.-fakultetet. Det er det beste resultatet UiO noen gang har fått i ERC Consolidator Grants. Carl Henrik Knutsen (bildet) er en av de fem fra UiO som har fått tildelingene.
Uniforum 10.12.2019
Ni milliarder kroner har så langt funnet veien fra Brussel til Norge i Horisont 2020-perioden, melder Forskningsrådet.
Uniforum 10.12.2019
De som vil forbedre mattekarakteren sin fra videregående skal få tilbud om et landsdekkende nettkurs. Universitetet i Sørøst-Norge får 5 mill. kroner for å lage det.
Uniforum 09.12.2019
At norrønt må være næringslivsrelevant for å være støtteverdig, høres ut som en vits, bare så synd at det er sant, skriver Uniforum-skribent Janne Bondi Johannessen.
Uniforum 09.12.2019
Idil Eser risikerer mellom 7 1/2 og 15 år i tyrkisk fengsel. Amnesty Tyrkias tidlegare generalsekretær som no arbeider på UiO, er skuffa. - Me har skaffa mange bevis som frikjenner oss.
Uniforum 06.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt