AddToAny

Slik kom Bård seg tilbake til arbeidslivet

Tøffe livsbelastninger og tinnitus gjorde at Bård Backe (58) fra Lier i Viken var ute av arbeidslivet i mange år. Frivillighetsarbeid for HLF fikk ham tilbake i jobb.
- Hei, det er Bååård, synger det gjennom telefonrøret.
Han skal forklare veien til Øverskogen - til der han bor. Og til der han jobber denne dagen.
Det siste er ingen selvfølge. I rundt 30 år var Bård Backe hundre prosent uføretrygdet, før han sakte begynte på veien tilbake til arbeidslivet. Som håndverker.
- Det er jo om å gjøre å komme seg på beina og begynne å gå igjen. Og da er det fint å ha noe positivt å finne på. Jeg begynte å gå så smått oppover lia her, men jeg kom ikke langt før jeg måtte snu og gå hjem. Men nå kan jeg gå dit jeg vil - for å si det på den måten.

- En gladsak
- Jeg vil at dette skal bli en gladsak, sier Bård Backe.
Men først må vi ta noen andre ting.
Livet har bydd på noen tøffe fartshumper for mannen som opprinnelig er fra Modum. Det - livet altså - utstyrte han blant annet med det han selv karakteriserer som kraftige lese- og skrivevansker, og et aktivitetsnivå av en slik karakter at han selv mener hadde resultert i noen bokstaver hvis han hadde vokst opp i dag.
I militæret startet det som skulle påvirke resten av livet med en øresus som raskt utviklet seg til en heftig tinnitus. Siden har han hatt «to jetmotorer på over 100 desibel som står og hyler i hvert øre, 24 timer i døgnet, sju dager i uka».
Men den virkelig tunge nedturen kom for snart 30 år siden da sønnen på fire år fikk en kreftdiagn
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

Det er mange gode grunner til å ta i bruk den nye standarden om lydtekniske løsninger for universell utforming, mener Hørselshemmedes Landsforbund (HLF).
Din Hørsel 05.04.2024
Hørselshemmedes Landsforbund går nå i dybden for å bedre forholdene for yrkesaktive med en hørsutfordring. En ny rapport legges frem på vårparten.
Din Hørsel 05.04.2024
Forsker Lisa Aarhus har gode nyheter til deg som har fått en støyskade på arbeid: Når det er slutt på støyen, så blir ikke hørselsskaden verre.
Din Hørsel 05.04.2024
Bente Bordal Jensen elsker å jobbe og har både vært frisør, butikksjef og vaktmester. Nå har sykdommen Ménière igjen skjøvet henne ut av arbeidslivet.
Din Hørsel 05.04.2024
Jeg kom inn i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) som ung og siden har jeg blitt her.
Din Hørsel 05.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt