AddToAny

Skadesjefen ble selv rammet av Gyda

Midt under angrepet fra ekstremværet Gyda, dundret det i stueveggen. Skadesjef og hovedtillitsvalgt Sindre Vasset i Møretrygd konstaterte like etterpå at taket på naboens dukkehus lå smadret ved stueveggen.
Magne S. Otterdal

ÅLESUND: Akkurat denne skaden som følge av Gydas visitt på Vestlandet sist uke blir neppe en forsikringssak, i alle fall ikke for skadesjef Vassets del.

- Det er ikke verre enn at jeg reparerer dette selv, sier han. Før jobben som skadesjef i det lokale forsikringsselskapet på Sunnmøre, har Vasset fartstid i entreprenørbransjen og som takstmann i Tryg forsikring.

Vasset sammen med daglig leder Bjarte Vindenes og de andre kollegene i Møretrygd summerer nå opp konsekvensene av ekstremværet Gyda og den påfølgende stormen i vest. I skrivende stund har antall innrapporterte skader passer 40. For Møretrygds del ligger de an til erstatningsutbetalinger på et ensifret antall millioner kroner.

30 MILLIARDER PÅ TI ÅR

Omkvedet er at Gyda ikke ble så ille som fryktet, når utbetalingene legges til på toppen av forsikringsbransjens samlede utbetalinger de siste ti årene. Finans Norges klimarapport 2021 viser at forsikringsselskapene de siste ti årene har utbetalt erstatninger på over 30 milliarder kroner for vær- og naturskader på bygning og innbo.

ØKENDE NATURSKADE: Ekstremvær og naturskade er et felt som øker i omfang, ifølge direktør for skadeforsikring, Hege Hodnesdal i Finans Norge. (Foto: Finans Norge.)

Nesten halvparten av erstatningene, 45 prosent, gjelder skader på grunn av ekstremnedbør eller kraftige regnskyll. Det var nettopp et slikt vær som feiet innover Norge den andre nyttårsuken.

- Risikoen for store vær- og naturskader øker. Vi ser dette tydelig på hvordan og hvor skadene rammer, sier direktør for skadeforsikring, Hege Hodnesdal i Finans Norge på Norsk Naturskadepools nettside.

ØKTE BEREDSKAPEN

Som følge av at Gyda ble varslet ekstremt bra, kunne Møretrygd lettere vurdere omfang og legge beredskap for å håndt

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

SpareBank 1 SMN slår på stortromma når 200 år skal feires. I dag er selve bursdagen, men konsernsjefen vil feire hele året - og de positivt krevende tillitsvalgte og ansatte jubler med på festen.
Finansfokus 26.05.2023
JBF Forsikring topper i år Barcode rating, en måling av bedrifters kundetilfredshet. Gode priser og utmerket service får æren for det gode resultatet.
Finansfokus 25.05.2023
Det er enighet i tariffoppgjøret mellom Finansforbundet og Finans Norge. Det blir gitt et generelt tillegg på 2,65 prosent til alle og minimum 18 000 til hver. Dermed blir det ingen streik.
Finansfokus 23.05.2023
102 ansatte i Sparebanken Øst har kjøpt egenkapitalbevis for 2 710 000 i bankens nye spareprogram. På den måten har de sikret seg et verdifullt medeierskap hos egen arbeidsgiver.
Finansfokus 23.05.2023
DNB og SpareBank 1 SMN samarbeider med Norsk forskningssenter for AI-innovasjon på NTNU i Trondheim i utviklingen av en språkmodell skal skrive bedre norsk språk enn det Chat GPT leverer.
Finansfokus 22.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt