Kjøkkenskriveren
25.10.2016

Miljøet rundt Mathallen i Oslo har fått sitt eget spisested, og studenter ved Universitet i Oslo får kjøpt retten for en billig penge. Hva i all verden er ramen?
Ramen er en japansk nuddelrett som består av tre deler; smaksrik kraft, nudler og topping. Ramen betyr egentlig strukne nudler. Retten har røtter helt tilbake til Kina en gang på 1600-tallet. Den spredte seg til Japan for så å finne veien til USA. Trenden ble raskt plukket opp i England og nå popper det opp ramensteder i hele Norden. På Blindern heter spisestedet Ramen Ya, nuddelstedet.
LUKTER HEFTIG
«Ramen er mer enn en suppe. Det er en verden i seg selv», skriver Andreas Viestad. Klokken er lunsjtid og på Ramen Ya sitter det en håndfull studenter og slurper i seg suppe. Spisepinnene dyppes taktfast ned i suppebollen. Kafeen har tre typer ramen på menyen; en spicy varant, Shoyu ramen og Miso ramen.
Jeppe Sondov er Produkt- og konseptsjef i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Han sprer om seg med japanske ord med den største selvfølgelighet. Kjøkkenskriveren stiller med et åpent sinn og lar ham stå for bestillingen. På bordet kommer en suppebolle med Shoyu ramen. I en velduftende k
Gå til medietLUKTER HEFTIG
«Ramen er mer enn en suppe. Det er en verden i seg selv», skriver Andreas Viestad. Klokken er lunsjtid og på Ramen Ya sitter det en håndfull studenter og slurper i seg suppe. Spisepinnene dyppes taktfast ned i suppebollen. Kafeen har tre typer ramen på menyen; en spicy varant, Shoyu ramen og Miso ramen.
Jeppe Sondov er Produkt- og konseptsjef i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Han sprer om seg med japanske ord med den største selvfølgelighet. Kjøkkenskriveren stiller med et åpent sinn og lar ham stå for bestillingen. På bordet kommer en suppebolle med Shoyu ramen. I en velduftende k