Kjøkkenskriveren
12.09.2017
Kristiansand kommune Kjøkkenservice blir stadig mer profesjonalisert og siste skudd på stammen er ansettelse av en egen klinisk ernæringsfysiolog. Enhetsleder Ståle Sigersvold mener sentralkjøkken er veien å gå for å sikre lik matkvalitet for alle.
Kristiansand Kommune Kjøkkenservice er et sentralkjøkken som har eksistert i rundt femten år. Virksomheten ble til da Kristiansand kommune i sin tid ville effektivisere kjøkkentjenesten. Samtlige kjøkken ved sykehjemmene ble omdefinert til mottakskjøkken, samtidig som et nytt hovedkjøkken ble bygget. I femten år er rutinene finpusset. Utstyret oppgradert.
PERSONALET SAMKJØRT
Fødselen var en smule trang, må vel sies. Da den berømte matlukten forsvant fra sykehjemmene ble en ny tidsalder innledet. Til noens forbannelse og til noens glede. Kritikken mot «plastmat» har stilnet. Hva har skjedd?
Ståle Sigersvold, som ble ansatt som enhetsleder for fem år siden forsøker seg på et svar. Han tror kvalitetssikring og kompetanse er en del av svaret.
- Om det skulle bli laget varmmat ved alle kommunale kjøkken, vil det nok være noen med fantastisk mat, mens andre ikke ville ha fullt så bra mat. Ved en sentralisering blir tilberedningen optimal og lik for alle. Maten er kvalitetssikret på alle måter, kjøkkenpersonalet har bedre kontroll på mengdeberegning og svinn. Produksjonskostnadene er definitivt lavere ved sentralisering. Kjøkkenservice har stor kompetanse innen dietter. Vi har fått sluttilbredningen av maten på et høyt nivå i samarbeid med Mattilsynet og de ansatte. I tillegg har vi høy kompetanse å tilby innen kostveiledning, når og der det skulle være behov for det, påpeker Sige
Gå til medietPERSONALET SAMKJØRT
Fødselen var en smule trang, må vel sies. Da den berømte matlukten forsvant fra sykehjemmene ble en ny tidsalder innledet. Til noens forbannelse og til noens glede. Kritikken mot «plastmat» har stilnet. Hva har skjedd?
Ståle Sigersvold, som ble ansatt som enhetsleder for fem år siden forsøker seg på et svar. Han tror kvalitetssikring og kompetanse er en del av svaret.
- Om det skulle bli laget varmmat ved alle kommunale kjøkken, vil det nok være noen med fantastisk mat, mens andre ikke ville ha fullt så bra mat. Ved en sentralisering blir tilberedningen optimal og lik for alle. Maten er kvalitetssikret på alle måter, kjøkkenpersonalet har bedre kontroll på mengdeberegning og svinn. Produksjonskostnadene er definitivt lavere ved sentralisering. Kjøkkenservice har stor kompetanse innen dietter. Vi har fått sluttilbredningen av maten på et høyt nivå i samarbeid med Mattilsynet og de ansatte. I tillegg har vi høy kompetanse å tilby innen kostveiledning, når og der det skulle være behov for det, påpeker Sige


































































































