AddToAny

- SENTRALKJØKKEN HAR KOMMET FOR Å BLI

- SENTRALKJØKKEN HAR KOMMET FOR Å BLI
Kristiansand kommune Kjøkkenservice blir stadig mer profesjonalisert og siste skudd på stammen er ansettelse av en egen klinisk ernæringsfysiolog. Enhetsleder Ståle Sigersvold mener sentralkjøkken er veien å gå for å sikre lik matkvalitet for alle.
Kristiansand Kommune Kjøkkenservice er et sentralkjøkken som har eksistert i rundt femten år. Virksomheten ble til da Kristiansand kommune i sin tid ville effektivisere kjøkkentjenesten. Samtlige kjøkken ved sykehjemmene ble omdefinert til mottakskjøkken, samtidig som et nytt hovedkjøkken ble bygget. I femten år er rutinene finpusset. Utstyret oppgradert.

PERSONALET SAMKJØRT
Fødselen var en smule trang, må vel sies. Da den berømte matlukten forsvant fra sykehjemmene ble en ny tidsalder innledet. Til noens forbannelse og til noens glede. Kritikken mot «plastmat» har stilnet. Hva har skjedd?
Ståle Sigersvold, som ble ansatt som enhetsleder for fem år siden forsøker seg på et svar. Han tror kvalitetssikring og kompetanse er en del av svaret.
- Om det skulle bli laget varmmat ved alle kommunale kjøkken, vil det nok være noen med fantastisk mat, mens andre ikke ville ha fullt så bra mat. Ved en sentralisering blir tilberedningen optimal og lik for alle. Maten er kvalitetssikret på alle måter, kjøkkenpersonalet har bedre kontroll på mengdeberegning og svinn. Produksjonskostnadene er definitivt lavere ved sentralisering. Kjøkkenservice har stor kompetanse innen dietter. Vi har fått sluttilbredningen av maten på et høyt nivå i samarbeid med Mattilsynet og de ansatte. I tillegg har vi høy kompetanse å tilby innen kostveiledning, når og der det skulle være behov for det, påpeker Sige
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

God folkehelse er ikke bare en verdi i seg selv - det er samfunnets viktigste beredskap. Når kriser rammer, står en befolkning med god fysisk og psykisk helse stødigere.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
En ny undersøkelse fra facility management-selskapet Toma viser at 2 av 10 nordmenn ofte kaster mat hjemme.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Det var mye som sto på programmet da Kost- og ernæringsforbundets fylkesledere og landsstyret hadde sin årlige samling i september. I år var den lagt til Oslo.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Hvem har egentlig ansvaret når maten skal sendes ut til hjemmeboende? Mange kommuner bruker frivillige og private biler, andre har egne sjåfører og kjøretøy. Mattilsynet minner om at reglene for matsikkerhet er de samme, uansett hvem som leverer.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Middag levert hjem kan være en hjelp på veien for å bidra til at eldre klarer seg selv, og i Lillestrøm kommune er dette en lavterskel-tjeneste som ikke krever vedtak fra kommunen.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt