AddToAny

- Sanksjoner fører ikke til Putins fall

Sanksjoner er dårlig kalibrerte virkemidler for å få til regimeendring i Russland, mener forsker Julie Wilhelmsen Hun er redd de kan føre til økt misnøye mot vesten blant vanlige folk.
- Dersom dere spør meg om hvorvidt Putin har stor støtte blant folk eller ikke, er svaret vet ikke». Det er nærmest umulig å få tak i pålitelig informasjon om Russland, sa Julie Wilhelmsen, som holdt innlegget «årsaker og konsekvenser av krigen i Ukraina» på årskonferansen til Verdipapirfondenes forening (VFF) nylig. Forskeren ved Norsk Utenrikspolitisk institutt (NUPI), og ekspert på Russisk politikk, fortalte om hvordan Russland har gått fra å være en autoritær til en totalitær stat.

Situasjonen er blitt så vanskelig at Wilhelmsen ikke lenger kan sende e-post til forskerkolleger i Russland i frykt for deres sikkerhet. Russere kan bli straffet med fengsel på inntil 15 år dersom de sprer informasjonen om krigen i Ukraina, bare det å kalle det en krig er ulovlig.

KAN UNDERGRAVE FOLKS TILLIT TIL PUTIN

Det pågår en betydelig «brain drain» som følge av krigen, som også vil ramme Russland økonomisk. Rundt 300.000 høyt utdannende skal ha forlatt landet. Hun tror samtidig at en forverring av økonomien kan gjøre at Putin mister noe støtte blant folk.

Vil du ha ukens nyheter rett i innboksen? Abonner på nyhetsbrev fra Finansfokus.

- In

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Norsk finansbransje har ennå ikke oppdaget mulighetene som ligger i sirkulære forretningsmodeller - og risikoen med de lineære, mener Finansforbundet og Circular Norway.
Finansfokus 24.06.2022
I Nederland har Rabobank har vært pådriver for sirkulære forretningsmodeller siden 2014. I Norge er det fortsatt mulig å bli pioner innen sirkulær finans.
Finansfokus 23.06.2022
NHH-forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen har snakket om sirkulær økonomi i en årrekke. De siste årene er det blitt langt flere som lytter.
Finansfokus 22.06.2022
Sirkulær økonomi vil påvirke finansbransjen mye de neste årene. Se vår video og få en introduksjon til hva det er og hvordan det kan påvirke din arbeidsplass.
Finansfokus 21.06.2022
I snitt får to av tre ansatte ett eller flere lønnstrinn i løpet av et år. Nå er det innspurt i de lokale lønnsoppgjørene i bedriftene. Her er det mer å hente etter nok et år med rekordresultater.
Finansfokus 21.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt