AddToAny

SAMARBEID PÅ TVERS AV PROFESJONER

- Det er kjempeviktig at vi er flinkere til å snakke sammen. At vi har fått Janne, som er fotterapeut, på huset, har gitt oss en helt annen plattform for å diskutere. Det blir ikke helt det samme å ringe en fotterapeut et annet sted, påpeker ortopediingeniør Jørund Fjærbu.
«S amarbeid til pasientens beste, utveksling av kompetanse.» Dette var første tema på årets fagkongress, etter at både forbundsleder i Delta og forbundsleder i Fotterapeutforeningen hadde ønsket velkommen. De som skulle snakke om det viktige temaet var fotterapeut og BMT-terapeut Janne Kvale Klungtveit og ortopediingeniør Jørund Fjærbu.
De to har nå jobbet sammen i fem år hos Blatchford Ortopedi i Kristiansand, der de er svært bevisst på at det å ha flere profesjoner under samme tak gir bedre kommunikasjon, til det beste for pasientene. Ikke bare får pasienten raskere hjelp, men det gjør også at de som jobber der lærer av hverandre, lettere kan sette seg inn i andre profesjoners tenkemåter og kanskje begynne å arbeide på litt nye måter - igjen til pasientens beste.

Flere profesjoner
Jørund har lang, sammensatt yrkeserfaring og startet i det som i dag heter Blatchford Ortopedi da det fremdeles het Ortopediservice. Navneskiftet kom i 2014. Janne begynte på verkstedet deres for fem år siden og jobber som verkstedleder, der hun blant annet lager 3D-modellering av fotsenger. Etter hvert har hun også begynt å jobbe med fotterapibehandlinger én dag i uka.
- Jeg søkte jobb som produksjonsmedarbeider hos Blatchford, der arbeidsoppgavene var å lage ortopediske hjelpemidler, fordi jeg ikke h
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

- som grunnleggende metodikk i oppfølging av personer med behov for omfattende tjenester Tverrfaglig samarbeid bør anvendes i oppfølgingen av personer med store og sammensatte behov.
Fotterapeuten 15.03.2022
• Norsk Lymfødemforening ble stiftet i 1986 som en landsomfattende interesseorganisasjon, og ble bygget opp av lokale lymfødemforeninger over hele landet.
Fotterapeuten 15.03.2022
Norsk lymfødem- og lipødemforbund: Nllf.no Dansk Lymfødemforening: Dafylo.dk Facebookgruppe: Lymfødem gode råd, erfaringer og tanker. European Society of Lymphology: eurolymphology.org
Fotterapeuten 15.03.2022
• Susan Nørregaard er avdelingssykepleier ved Lymfødem-kompressionsklinikken ved Videncenter for Sårheling på Bispebjerg Hospital.
Fotterapeuten 15.03.2022
Det å ha god dialog med de lokale fastlegene vil alltid være til fordel for pasientene. Da kan man ikke minst komme i gang med riktig behandling mye raskere. Deler man lokaler med flere fastleger, slik Vibeke Brastein gjør, kan man i tillegg lære mye av hverandre.
Fotterapeuten 15.03.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt