Kjøttbransjen
14.12.2017
YTTERØYA Ytterøykylling, kyllingprodusenten som var først ute med saltreduksjon, har redusert saltet i kyllingproduktene til godt under halvparten av det helsemyndighetene har anbefalt.
Ved oppstart av det nye foredlingsanlegget lå saltinnholdet i snitt 40 prosent lavere enn hva som er vanlig i bransjen.
FIRE MILLIONER KYLLINGER
- Vi har jobbet systematisk over tid med saltreduksjon, forteller daglig leder Lasse Kjønstad. Samtidig har bedriften doblet omsetningen sin hvert tredje år siden etableringen i 2009. Kjønstad forteller at det har vært kyllingproduksjon på Ytterøya i snart 60 år med fokus på rene og kortreiste produkter. Årlig slakter og foredler Ytterøykylling rundt fire millioner kyllinger fra totalt 22 produsenter i nærområdet. Det bidrar til en markedsandel på ca. seks pro
Gå til medietFIRE MILLIONER KYLLINGER
- Vi har jobbet systematisk over tid med saltreduksjon, forteller daglig leder Lasse Kjønstad. Samtidig har bedriften doblet omsetningen sin hvert tredje år siden etableringen i 2009. Kjønstad forteller at det har vært kyllingproduksjon på Ytterøya i snart 60 år med fokus på rene og kortreiste produkter. Årlig slakter og foredler Ytterøykylling rundt fire millioner kyllinger fra totalt 22 produsenter i nærområdet. Det bidrar til en markedsandel på ca. seks pro