AddToAny

Saltreduksjon gir nye og sunnere kyllingprodukter

Saltreduksjon gir nye og sunnere kyllingprodukter
YTTERØYA Ytterøykylling, kyllingprodusenten som var først ute med saltreduksjon, har redusert saltet i kyllingproduktene til godt under halvparten av det helsemyndighetene har anbefalt.
Ved oppstart av det nye foredlingsanlegget lå saltinnholdet i snitt 40 prosent lavere enn hva som er vanlig i bransjen.

FIRE MILLIONER KYLLINGER
- Vi har jobbet systematisk over tid med saltreduksjon, forteller daglig leder Lasse Kjønstad. Samtidig har bedriften doblet omsetningen sin hvert tredje år siden etableringen i 2009. Kjønstad forteller at det har vært kyllingproduksjon på Ytterøya i snart 60 år med fokus på rene og kortreiste produkter. Årlig slakter og foredler Ytterøykylling rundt fire millioner kyllinger fra totalt 22 produsenter i nærområdet. Det bidrar til en markedsandel på ca. seks pro
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Fra 1. juli 2024 ble kravene til innholdet i arbeidsavtaler endret. Endringene kommer som følge av EUs arbeidsvilkårsdirektiv.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Lillesand-bedriften Jens Eide AS økte den totale driftsinntekten med 33 millioner i fjor sammenlignet med året før.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Fallende interesse for kjøtterstattere og rykter om helsemessige utfordringer skaper problemer for produsenten av Beyond Burger.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Han ser en vridning over til de billigere merkene. Coop og Xtra overtar mange kunder fra Gilde, forteller Extra-butikksjef Mikael Caspersen i Bærum.
Kjøttbransjen 22.08.2024
OSLO Matsentralen Oslo har vært tydelig på behovet for og ønsket om en ressursperson fra kjøttbransjen i styret. Nå har daglig leder ved Fatland Oslo, Ove Malvin Knutsen, tatt utfordringen.
Kjøttbransjen 22.08.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt