AddToAny

Sakae utfordrer trommegigantene

Sakae utfordrer trommegigantene
TEST: Er det mulig å utfordre de store trommeprodusentene? Sakae Rhythm har kanskje best mulig utgangspunkt for å prøve. Vi har sjekka hvordan de låter. Sakae Rhythm? Hvis du ikke har hørt navnet særlig mye, er det naturlig.
Sakae bygde opprinnelig slagverksinstrumenter til japansk skole, og bygde toppklassemodellene til Yamaha i 40 år. Fram til 2013 laget firmaet flere av de mest kjente Yamaha-trommeseriene, som Recording Custom, Maple Custom Absolute og Oak Custom. Men nå skal de stå på egne bein. I et personlig brev til kundene på selskapets nettside skriver dagens eier og daglig leder Eizo Nakatahan: navnet Sakae er nok ukjent, men lyden er kjent. Vi ville finne ut om det er sant, og om de klarer å holde standarden oppe også uten Yamaha i ryggen. Vi testet derfor trommene i det kontrollerte, klangrike øvingsrommet til Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen. Til å teste fikk vi med oss frilansslagverker Trond Gjelsten Dale.

Allmektig

Settene vi testet kom stort sett rett fra pappesken og det første vi pakket ut var et The Almighty-sett i bjørk. Det kan enkelt beskrives som en videreføring av de gamle Yamaha Recording Custom. Det hadde vært spennende å sette dette opp mot Yamahas egen, nystartede Kina-variant, men den var i testende stund ikke tilgjengelig.

- Settet er levert med originalskinn og det kan virke som det er annensortering og det er ikke like lett å jobbe med. Konfigurasjonen er 10, 12, 14 og 20 tommer, sier Dale.

Trond spiller på settet uten å skru for mye med en gang.

- Settet har mørk og stor klang med masse bunn. Jeg vil si at dette er et typisk studio/pop/rock/fusion-sett. Dette ville jeg ikke brukt til standard jazz.

Basstrommen er helt uten demping.

- Jeg tenker Steve Gadd. 10-tommeren har nytt skinn og er klokkeren, så det kan sikkert lønne seg å bytte skinn. Skarpen som er satt

Les mer

Flere saker fra Kontekst

Pianolærer Ragnhild Eline Hoen fant ikke læremateriell som passet, og lagde en bok selv.
Kontekst 27.09.2023
For første gang har en tenor vunnet Den norske solistpris.
Kontekst 27.09.2023
Ny Norsk Standard for konsertlokaler er endelig klar etter flere høringsrunder. Med dette er den gamle fra 2014 helt erstattet.
Kontekst 25.09.2023
Trenger du en sparringspartner? published | author Redaksjonen Norsk Tonekunstnersamfund lanserer en mentorordning hvor utøvere innen det klassiske feltet kan ønske seg en mentor blant foreningens medlemmer.
Kontekst 25.09.2023
Tradisjonshåndverkere jubler forsiktig over det regjeringen kaller «et historisk løft». Men blir det utdannet mange nok med kompetansen til å gjennomføre?
Kontekst 25.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt