AddToAny

Rice: Tror HiOA vil greie krav om doktorgrader

Rice: Tror HiOA vil greie krav om doktorgrader
Ph.D. Nye prognoser over hvor mange ansatte ved Høgskolen i Oslo og Akershus som kommer til å ta doktorgrad fram mot 2018 er er godt nytt for universitetssøknaden, mener rektor Curt Rice.
For få som tar doktorgrad har vært det største hinderet på veien mot universitet for Høgskolen i Oslo og Akershus. Nå presenterer rektor Curt Rice nye prognoser som viser at HiOA ligger an til å klare kravene, mye takket være en overgangsordning som gir høgskolen anledning til å telle med disputaser som avlegges på andre institusjoner.

Applaus i ledergruppen

Rektor Curt Rice (bildet under) er godt fornøyd med de nye prognosene over hvor mange HiOA-ansatte som kommer til å disputere til og med 2018.

- Vi ligger veldig godt an på doktorgrader på fem av programmene våre, sier han og legger til:

- Dette var mye bedre enn hva jeg både trodde og håpet på, sier han og kan fortelle at det var applaus i ledergruppen da tallene ble presentert.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Prognoser er godt nytt

I 2015 var det bare åtte disputaser på høgskolens seks doktorgradsprogrammer, men teller man med ansatte som disputerte andre steder kommer tallet opp i 24. I år ligger det an til 11 disputaser på egen høgskole, men i alt 30 hvis man regner med de som disputerer andre steder. HiOA er likevel foreløpig langt unna kravet om at minst to av doktorgradsprogrammene i snitt skal ha hatt fem disputaser per år i en treårsperiode.

Derfor er det godt nytt for høgskolen at overgangsordningen også sier at det er tilstrekkelig at de som søker universitetsstatus sannsynliggjør at de kommer til å nå kravet innen 2018.

De nye prognosene for HiOA viser at fem av seks doktorgradsprogrammer ligger an til å klare kravet om minst fem disputaser per år i snitt i årene 2016, 2017 og 2018. Det eneste som ikke ser ut til å klare det er programmet i atferdsanalyse, der prognosen sier fire i snitt.

Sørøst teller fortsatt

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) søker også om å få bli universitet, og er i gang med å telle opp hvor mange disputaser som kan ventes fra høgskolens egne ansatte som disputerer ved andre institusjoner.

Seniorrådgiver Ellen Margrethe Rye ved rektors stab ved HSN opp

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt