AddToAny

Redusert kjøttforbruk, men lysning i markedet

Redusert kjøttforbruk, men lysning i markedet
Etter flere tiår med økt kjøttforbruk her i landet, synes denne trenden nå å være snudd.
Sterke vinder blåser, og noen gir oss litt motvind; vegetartrenden, kjøttfrie dager, ønsker om redusert fettinntak, osv. Samtidig ser vi en gledelig utvikling rundt matsvinn, hvor vi kaster mindre mat. Dette er svært bra, men er også med på å redusere forbruket. Kjøtt har en svært viktig rolle i vårt kosthold, og bransjen er positive til å bidra med å optimalisere våre produkter i forhold til helse og miljø. Her jobbes det løpende med både salt og fett, i nært samarbeid med myndighetene. Det er viktig å presisere at kjøtt har en solid posisjon i et sunt og riktig sammensatt kosthold.

Med en nedadgående trend i kjøttforbruket og mange år med overproduksjon, kombinert med nye avtaler om økt import, har det over tid gitt oss overproduksjon av både gris og sau/lam. I tillegg ser vi at underdekningen av norsk storfekjøtt krymper år for år, og går i en retning
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt