AddToAny

Politibetjent Adnan (45) er Årets ildsjel i Oslo

Adnan Naeem tilbringer arbeidstiden på patruljeseksjonen i Oslo-politiet, og vier store deler av fritiden til barn og unge i Romsås idrettslag. Nå hedres han for innsatsen.
Det som skulle være en helt ordinær dag med trening på Beredskapssenteret, ble noe helt annet for politibetjent Adnan Naeem. Utenfor porten sto nemlig tidligere snowboardkjører Silje Norendal med et diplom og en diger blomsterbukett i hendene.
Slik fikk 45-åringen vite at han har blitt kåret til Årets ildsjel i Oslo, for innsatsen han har gjort som frivillig for Romsås idrettslag.
- Jeg ble virkelig tatt på senga. Jeg tenkte; «Hva er dette? Hvorfor er det folk her som vil prate med meg? Har jeg gjort noe galt?». Det var utrolig rart og gøy å få beskjeden, og jeg føler takknemlighet for at det blir lagt merke til at jeg gjør en innsats, sier Adnan til Politiforum.
Som kretsvinner i Oslo er han en av 11 nominerte fra hele landet som kan bli kåret til Årets ildsjel 2024 under Idrettsgallaen i januar. Prisen skal gå til en person som har «gjort en solid frivillig, uegennyttig innsats i idretten utover det man kan forvente».
- Det er først nå jeg begynner å skjønne hva dette egentlig innebærer, sier politibetjenten.

DUGNAD ER MANGELVARE
I begrunnelsen for å tildele ham prisen, beskrives Adnan som «tilgjengelig, tydelig og et godt forbilde». Det trekkes fram at han er
Gå til mediet

Flere saker fra Politiforum

Er organiseringen av politiet og påtalemyndigheten et spørsmål om rettssikkerhet? Svaret på dette spørsmålet er både ja og nei.
Politiforum 16.02.2024
Det har blitt farligere å være ansatt og innsatt i norske arrester. Nøkkelordene er rus, psykiatri, rapporteringskrav og bemanning - eller rettere sagt, manglende bemanning.
Politiforum 16.02.2024
En forklarende tilnærming er idealet i politiet, men variasjonen mellom polititjenestepersoner er for stor. Hva gjør en forklaring god og hvorfor er det ekstra viktig i politiets møter med minoritetsungdom?
Politiforum 16.02.2024
av de 3720 tilrettelagte avhørene som ble gjennomført i 2022, involverte fornærmede som var blitt utsatt for vold.
Politiforum 16.02.2024
En augustdag i 2021 ble en mann skutt og drept av en politipatrulje i Sarpsborg. For en av de involverte politibetjentene handler etterspillet om trusler, trygghet og tanker om hvorfor politiet stadig oftere må gripe inn mot mennesker som trenger helsehjelp.
Politiforum 16.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt