AddToAny

Peter Baden må ut av øvingsrommet for å øve

men han takker likevel kommunen for at han får laget musikk til prisvinnende forestillinger.
Komponist og trommeslager Peter Badens øverom er egentlig ikke et øverom. Det er ifølge leiekontrakten hans, et «arbeidsrom for musikk». Og det rommet bruker han til fulle.

Grunnen til at det ikke kalles øverom, er fordi lokalet ikke er lydisolert. Det har ført til utfordringer for mange som holder til i samme musikerkompleks i det sentrale Oslo.

- Jeg kan jo dessverre ikke øve høyt på instrumenter her uten å plage andre. Sånn er det for alle her, og slik har det alltid vært.

Peter Baden snakker mye og entusiastisk om det han jobber med. Det er teatermusikk, balletter, filmer, og noen prosjekter for Netflix som han ikke kan snakke så mye om ennå.

- Og alt blir laget inne på kontoret/øvingslokalet?

- Det meste, men jeg jobber i andre studioer og også i hjemmestudioet. Det er viktig å kunne øve på elektronikken så jeg har lignende oppsett hjemme. Det er mye døgndrift og en del reising, for det tar lang tid å lage noe som er bra.

Han liker egentlig best å spille på trommene med fingrene eller trevisper, og å jobbe med nær-mikrofonoppsett.

- Det er utrolig mye bass i denne gamle rammetrommen når du spiller helt forsiktig på den. Bare hør på det her, sier han og spiller noen slag på en gammel syri

Les mer

Flere saker fra Kontekst

published | author Redaksjonen Rapporten «Study on the place and role of authors and composers in the European music streaming market, ble lagt frem under en pressekonferanse i Brüssel onsdag.
Kontekst 30.09.2022
published | author Redaksjonen - Vi vil at flere skal bruke ytringsfriheten sin slik at debattene i offentligheten blir bredere og mer mangfoldig.
Kontekst 30.09.2022
I sommer har en rekke festivaler og konserter brukt nye plastkrus som er laget i PET-plast, og resirkuleres som plastflasker.
Kontekst 30.09.2022
Den Norske duoen Meland x Haukens rykende ferske singel «Kimino Miru Miraiwo» topper japanske hitlister.
Kontekst 29.09.2022
published | author NTB Når Skaar stiller på en selvvalgt scene - på stranden ved Oslofjorden, er det innledningen på en konsertserie som NRK1 skal sende hver lørdagskveld i høst.
Kontekst 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt