AddToAny

PÅSKEGULE FRISTELSER

PÅSKEGULE FRISTELSER
Bypåske, skipåske eller påske ved sjøen? Uansett hvordan vi velger å feire høytiden i april, så forbinder vi den med god mat og drikke sammen med venner og familie. Påskegodtet har stor plass, og gir ekstra kos der vi skal sitte i le og kjenner sola varme fra en skyfri himmel.
PÅSKEKYLLINGER (5 p) Har du sett søtere egg? Påskefrokosten blir en fest for store og små med herlige påskekyllinger på bordet.



INGREDIENSER

6 hardkokte egg

2 ss majones

2 ss rømme

½ ts salt

¼ ts pepper

Til pynt:

¼ gulrot

10 sorte, hele pepperkorn

FRAMGANGSMÅTE

1. Skrell hardkokte egg.

2. Skjær av toppen på egget, og litt av bunnen slik at egget står støtt. Ta ut plommen med en liten skje.

3. Ha plommene i en liten bolle og bland dem sammen med majones, rømme, salt og pepper. Bruk en gaffel til å blande med slik at du unngår store klumper.

4. Ha eggeblandingen i en sprøytepose og sprøyt blandingen tilbake i hvitene. Legg på toppen.

5. Skjær små føtter og nebb av gulrot, og bruk hele pepperkorn til øyne.



PÅSKEHARER SOM TURMAT

Påske er turer i det fri, og selv på korte turer er det hyggelig med påskeharer i sekken.



INGREDIENSER

500 g hvetemel

500 g sammalt hvete, grov

2 ts salt

5 ts sukker

6 dl lunkent vann

1 pakke gjær

6 ss olje egg til pensling

FRAMGANGSMÅTE

1. Blant melk, salt og sukker i en bakebolle. Smuldre gjæren i melblandingen sammen med oljen og tilsett det lunkne vannet. Elt deigen godt
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt