Kjøttbransjen
25.04.2019
Teknologisk Institut i København har nettopp startet et nytt og spennende prosjekt med fokus på løsninger som kan forbedre dyrenes velferd både under transport og på selve slakteriet.
De aktiviteter som inngår i prosjektet, fokuserer på hvordan kjøttproduksjonen kan gjøres mer klimasmart ved en mer effektiv utnyttelse av slaktekroppene.
KRAVENE SKJERPES
Forbrukerne, men også samfunnet som helhet, stiller stadig større krav til dyrevelferd og bærekraft. Derfor er det avgjørende, at vi gjør noe aktivt for å finne operasjonelle løsninger for å forbedre dyrevelferden og øke bærekraften i kjøttindustrien. Ellers er det fare for at flere og flere forbrukere framover vil velge bort kjøtt og kjøttprodukter.
Det er på denne bakgrunn at Teknologisk Institut nå setter i gang et større utviklingsprosjekt, som har fokus på å optimere dyrevelferden og utvikle en mere klimasmart kjøttproduksjon.
DYREVELFERD MÅLES OG REGISTRERES
Forskerne på Teknologisk Institut skal blant annet utvikle et nytt IT-system, som kan
Gå til medietKRAVENE SKJERPES
Forbrukerne, men også samfunnet som helhet, stiller stadig større krav til dyrevelferd og bærekraft. Derfor er det avgjørende, at vi gjør noe aktivt for å finne operasjonelle løsninger for å forbedre dyrevelferden og øke bærekraften i kjøttindustrien. Ellers er det fare for at flere og flere forbrukere framover vil velge bort kjøtt og kjøttprodukter.
Det er på denne bakgrunn at Teknologisk Institut nå setter i gang et større utviklingsprosjekt, som har fokus på å optimere dyrevelferden og utvikle en mere klimasmart kjøttproduksjon.
DYREVELFERD MÅLES OG REGISTRERES
Forskerne på Teknologisk Institut skal blant annet utvikle et nytt IT-system, som kan