AddToAny

NYE INGREDIENSER I SALATBOLLEN

NYE INGREDIENSER I SALATBOLLEN
En salatbolle på bordet - og ingen ting annet? Vanligvis ser vi på salat som et tilbehør, noe vi serverer ved siden av biffen eller kyllingen. Men med de riktige ingrediensene kan en blandet salat være både næringsrik, smakfull og mettende.
For å lage en salat som tilfredsstiller kravene vi setter til en hovedrett, må vi ta en titt på hvilke ingredienser vi bruker. Du kommer ikke langt med isbergsalat, krutonger og Thousand Island-dressing. For å gjøre salaten mettende, trenger vi tre bestanddeler, i tillegg til den grønne salaten:
Proteiner: Kylling, fisk, egg, bønner, linser og ost er rike på proteiner. Varierer du mellom flere slag proteiner, får kroppen alle byggesteinene den trenger for å bygge muskler, hormoner, signalstoffer i hjernen, hår og negler.
Fett: Planteolje, oliven, avokado, nøtter og frø er rike på sunt, hjertevennlig fett. Bruk gjerne olivenolje i dressingen, det er ekstra bra for helsen.
Karbohydrater: Fullkornspasta, brun ris, quinoa, bulgur, mais, rotgrønnsaker, bønner og linser er gode karbohydratkilder med mye fiber. Dette gir en velfungerende fordøyelse, energi til å drifte kroppen, og det lar proteinet bli til muskler.

SPENNENDE INGREDIENSER
Ikke bare ser den flott ut - salaten er også et supert sted å blande inn spennende, friske og ikke minst sunne ingredienser.
Gjør salaten ekstra sunn med: Spinat - Ikke bare får salaten et fargekick, du får jern og kalsium med på kjøpet. Dette er viktig spesielt for kvinner. Spinatbladene har en n�
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt