AddToAny

Ny undersøkelse: 90 prosent mangler produksjonsmidler til konserter for barn og unge

I en ny undersøkelse sier 90 prosent av utøverne at de mangler midler for å lage nye produksjoner til barn og unge. - Kritisk, mener produsent Linda Gjersøe Helseth.
Dette kommer fram i undersøkelsen «Musikkproduksjoner for barn og unge - en kartlegging av produksjonsmiljøer i Norge». Den er gjort av Marked for musikk i samarbeid med Musikkultur, og er sendt ut til DKS-nettverket, kulturhus, festivaler, mindre arrangører og utøvere/ensembler. Undersøkelsen tar for seg produksjonsforholdene i hele landet.

Kan påvirke kvaliteten

På spørsmålet «Har dere nok ressurser til å produsere nye musikkproduksjoner for barn og unge?» svarer 90 prosent av utøverne at de mangler produksjonsmidler. 60 prosent mener å ha kompetansen på plass, mens 30 prosent hevder å mangle både midler og kompetanse på produksjon. Samlet svarer 80 prosent - både utøvere og arrangører - at de mangler midler.

- Dette er kritisk. Det er naturlig at silke tall kan påvirke kvaliteten på det som produseres, mener Linda Gjersøe Helseth, musikkprodusent i Vestfold fylkeskommune og programansvarlig for Marked for musikk.

- Det er et signal som noen langt over oss bør ta en titt på. Ønsker man gode produksjoner for barn og un

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

- Det føles som om det er en slags ansettelsestvang, at det drives en kampanje for et generelt forbud mot frilansere i arbeidslivet.
Musikkultur 04.07.2021
Forsvarsmusikken har blitt truet med nedleggelse i snitt hvert åttende år. Den evige løkken rundt halsen er påkjennende for musikerne.
Musikkultur 27.06.2021
«2000-tallets beste album» har blitt 'resirkulert' med drill, kjettinger - og opphavers velsignelse.
Musikkultur 22.06.2021
Han har spilt i Seigmen, turnert med a-ha og lager Munch-musikk med Satyricon. Ikke rart at det Amanda-nominerte lydsporet til Gritt ble dypt urovekkende.
Musikkultur 18.06.2021
Tolv musikere tar menighet for retten for det de mener er ulovlig kontraktsforhold. Kirken mener pengene må brukes på oppussing.
Musikkultur 16.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt