AddToAny

Norske banker vil bestå også i 2030

En ny undersøkelse fra PA Consulting forteller at norske bedriftsledere har klokketro på at den norske bankstrukturen vil bestå, også i 2030. Nestleder Arne Fredrik Håstein i Finansforbundet sier at det er flere gode grunner til nettopp det.
PA Consulting har gjennomført en undersøkelse blant 600 ledere i Norge, Sverige, Danmark, England og Nederland. Her er det store forskjeller i svarene fra ledere i de ulike landene. Norge skiller seg klart ut fra de andre landene i undersøkelsen. Tre av fire norske ledere tror at den eksisterende bankstrukturen vil bestå i Norge også i 2023. De norske lederne har også langt mindre tro på at internasjonale techgiganter som Meta, Google eller Apple skal få en betydelig innpass i den norske finansbransjen innen 2030.

STERK TILLIT

- Hva tenker du er årsaken til at norske banker også vil ha en sterk posisjon i 2030?

- Det er flere grunner til at det er slik. Først og fremst tenker jeg at dette dreier seg om tillit; tillit mellom bankene, samfunnet og kundene, sier nestleder Arne Fredrik Håstein i Finansforbundet.

Han viser til at norske banker og finansinstitusjoner også ligger langt fremme når det gjelder digitale tjenester. I Norge har bankene vært flinke til å samarbeide på tvers og utviklet digitale løsninger og felles infrastruktur. Men det er de ansatte i finansnæringen, deres kompetanse og evne til å utvikle gode fremtidsrettede digitale løsninger som gjør at norske banker står i en særstilling.

Vi må fortsatt satse på de ansatte i finansnæringen.

Arne Fredrik Håstein, nestleder, Finansforbundet.

- Norske bankers fremste konkurransefortrinn ligger i kombinasjonen av kompetente medarbeidere og

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Tryg forsikring er en av de to finansbedriftene i Norge som viste aller sterkest jobbøkning i løpet 2022. Selskapet har nesten 200 flere ansatte nå enn for et år siden.
Finansfokus 24.03.2023
1. januar tok Geir Holmgren over vekterlampen i Gjensidige. Selskapet får en samarbeidsorientert sjef med svakhet for snø og turer i marka, men også en sjef som skal sørge for at selskapet ekspanderer.
Finansfokus 22.03.2023
Får ansatte i finansnæringen laste ned TikTok på tjenestetelefonen? De fleste har ingen begrensinger, mens andre har så strenge sikkerhetsutiner at de ikke vil uttale seg.
Finansfokus 20.03.2023
Stadig flere vil bli medlem av en fagforeningen. Allikevel må organisasjonene være på tå hev for å være relevant i fremtiden.
Finansfokus 17.03.2023
Stadig flere vil bli medlem av en fagforening, viser en undersøkelse fra FAFO.
Finansfokus 16.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt