Kjøttbransjen
06.10.2025
Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Det begynner å haste å få kontroll på nivåene av nitritt og nitrat i produktene.
Nye regler krever at produsenter ikke bare ser på hva som tilsettes, men også på restmengden i de spiseklare produktene. Det betyr at man må ta hensyn til alle kilder - både tilsetningsstoffer, råvarer og prosesser som kan bidra med nitritt og nitrat.
Nitritt er et viktig tilsetningsstoff brukt for forebygging av botulisme. En farlig og potensielt dødelig sykdom som kan oppstå dersom bakterien clostridium botulinum får vokse og danne sitt farlige botulinumtoksin.
God hygiene, kontroll på kjølekjede og kontroll på saltinnhold er viktige tiltak for å
Gå til medietNye regler krever at produsenter ikke bare ser på hva som tilsettes, men også på restmengden i de spiseklare produktene. Det betyr at man må ta hensyn til alle kilder - både tilsetningsstoffer, råvarer og prosesser som kan bidra med nitritt og nitrat.
Nitritt er et viktig tilsetningsstoff brukt for forebygging av botulisme. En farlig og potensielt dødelig sykdom som kan oppstå dersom bakterien clostridium botulinum får vokse og danne sitt farlige botulinumtoksin.
God hygiene, kontroll på kjølekjede og kontroll på saltinnhold er viktige tiltak for å


































































































