AddToAny

Nå har Connie (27) krav på egen damegarderobe

men hun mener det ikke er nok Fra juli 2021 skal alle nye anlegg ha separat dame- og herregarderobe og toalett med egen inngang.
Connie Ravndal er 27 år, betongarbeider og ansatt i Implenia.

Stort sett er hun den eneste jenta på anleggene hun er på.

- Det er jo litt trist. Jeg synes det er viktig å få inn flere jenter i anleggsbransjen. Det skaper et helt annet miljø når det er flere av oss, sier betongarbeideren, som sitter klubbstyret i Implenia, og i ungdomsutvalget til avdeling 7 Sør-Vest.

Ni prosent kvinner

Ifølge Statistisk sentralbyrå er 9 prosent av de ansatte i bygge- og anleggsbransjen kvinner. Dette er totalt. Langt færre er fagarbeidere ute i arbeid på bygge- og anleggsplassene.

Ravndal synes det er synd at tallet er så lavt. Selv stortrives hun som betongarbeider.

- Oppgavene er veldig varierte, og det er så mye i ett fag. Vi kan jobbe ute, og for eksempel lage kaier og bruer, eller inne i tunneler. Sånn er det i hele anleggsbransjen. Man kan jobbe med mye forskjellig.

Det var faren som oppfordra henne til å sikte seg inn mot anlegg, siden Ravndal liker å være ute og bruke kroppen.

Hun tok bygg- og anleggsteknikk, og var innom både tømring, muring, betong og stillas. En stund vurderte hun å bli murer, men fant ut av betong hadde litt mer varierte oppgaver.

Etter å ha gjort ferdig læretida i 2014, søkte Ravndal seg til lokale bedrifter. Men det var lite arbeid å få, og hun gikk arbeidsledig. Igjen var det faren som kom med en oppfordring: Hva med å prøve seg i anleggsbransjen?

- Jeg var skeptisk. Jeg trodde å bo på anlegg var som i gamle dager. Å bo trangt og dele rom og toalett på brakka, ler hun.

Men sånn er det ikke, erfarte hun. I overenskomsten for private anlegg slåes det sågar fast at «det rigges med 1 hybelenhet pr. person. Enheten skal inneholde wc, vask, dusj, tek

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

Securitas sto fast på at det var riktig å permittere hovedtillitsvalgt Robert Ball under vekterstreiken i fjor. Etter forliket hos Riksmekleren må likevel selskapet dekke lønnstapet på 5.000 kroner.
Arbeidsmanden 08.12.2021
Møllearbeideren Marius Folstad og fagforeningskameratene hans i Norsk Arbeidsmandsforbund streiket for bedre vilkår - og mot streikebryteri. 20. september 1913 ble han skutt og drept av en streikebryter.
Arbeidsmanden 03.12.2021
Streiken varte i rekordlange 11 uker og én dag. Hva er så status ett år etter streiken?
Arbeidsmanden 03.12.2021
Veidekke-sjefen sto fram i sosiale medier og fortalte om sine egne utfordringer med psykisk helse. Nå håper tillitsvalgte i bransjen at flere anleggsfolk vil tørre å lufte vanskelige følelser med andre.
Arbeidsmanden 02.12.2021
Er du medlem i Arbeidsmandsforbundet, har du innboforsikring innbakt i kontingenten.
Arbeidsmanden 01.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt