AddToAny

Debutanten

Sebastian Belter er hovedstillitsvalgt i H&M, men får fortsatt hjelp av kona til å velge klær. Nå har han vært med på å forhandle lønna for landets butikkansatte for første gang.
Sebastian Belters første jobb i Norge var på bar. Han var 20 år, og det var ikke et problem at han ikke kunne språket.
- «Hei! Hva vil du ha?» Det holdt lenge. Men Belter ble lei av å jobbe på kvelder og i helger og begynte å se seg om etter noe annet. Han søkte jobb på H&M på kjøpesenteret Oslo City. Der ble Belter plassert på accessoriesavdelingen, der de blant annet selger ... belter.
- Kollegene synes det var morsomt, men det tok en stund før jeg skjønte det.
Etter 15 år i Norge er det bare en liten aksent som avslører at han ikke er vokst opp her til lands.

Rørt av rettferdighet
- Å få alt vi vil, er umulig, sier Sebastian Belter.
Han er i dag hovedtillitsvalgt i H&M, og i år er han førstereis i Handel og Kontors forhandlingsutvalg i lønnsoppgjøret. 9. april møtte han og resten av utvalget arbeidsgiverorganisasjonen Virke til årets lønnsoppgjør for ansatte i varehandelen.
Når HK-Nytt møter ham på hjemmekontoret uka før, er han spent. Og beæret over å bli valgt ut til å være med på forhandlingene.
Belter har vært hovedtillitsvalgt i kleskjeden H&M i halvannet år. Hvorfor har nettopp han fått dette vervet?
Han vrir litt på seg i sofaen, selvskryt kommer ikke helt naturlig.
- Jeg vil selvfølgelig at vi skal få alt vi vil ha, men da går bedriften konkurs. Jeg klarer ofte å se begge sider av en sak.
Men dypest sett? - Jeg hater når folk blir urettferdig behandlet og elsker når folk får det de fortjener - da kommer det fort en tåre. Det er derfor jeg er tillitsvalgt, at jeg kan hjelpe folk som ikke kan hjelpe seg selv. Jeg gjør det ikke for å bli rik, men for å kunne gjøre verden til et bedre ste
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra HK-Nytt

De som har jobba lenge i en bedrift skal snart få et eget tillegg. Men resten av lønnsoppgjøret for kontoransatte er Vivian Brattsti Sørensen ved Antirasistisk Senter ikke fornøyd med.
HK-Nytt 30.05.2024
HK-Nytt 30.05.2024
Lønnsoppgjøret for ansatte i Ikea, Clas Ohlson og Synsam skal til mekling 11.-12. juni. Hvis HK og NHO ikke blir enige, blir det streik.
HK-Nytt 30.05.2024
Ofre etter et israelsk bombeangrep på Dair El-Balah i Gaza ble fraktet og samlet for syning utenfor sykehuset al-Aqsa Martyrs Hospital.
HK-Nytt 30.05.2024
Mia Bergland tok fagbrev i salgsfaget. Etterpå fikk hun ikke fortsette på arbeidsplassen.
HK-Nytt 30.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt