AddToAny

Min arbeidsdag: - Egenkapitalkravet skaper klasseskille

Unge boligkjøpere med ressurssterke foreldre i ryggen kommer seg fortere inn og er med på å presse prisene oppover, som i sin tur gjør det enda vanskeligere for de som ikke er like heldig, sier Kristine Langfjell.
Navn: Kristine Langfjell

Rolle: Eiendomsmegler MNEF/Tillitsvalgt

Arbeidssted: REDE Eiendomsmegling

Alder: 28

Kaffe eller te?

Kaffe. Sier som min svigermor; «Jeg stoler ikke på folk som ikke drikker kaffe».

Hva har du på nattbordet?

Nattbordet mitt er en krakk, så der er det dessverre ikke plass til så mye spennende. Har en 3 meter lang ladeledning som sørger for at mitt viktigste arbeidsredskap er klar til påfølgende dag. Ellers har jeg en nattbordlampe. Det hender at jeg har ei bok liggende på gulvet like ved - akkurat nå har jeg Jojo Moy's «Den ene pluss en» liggende.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Med det samme jeg våkner. Første fokus er som regel hvordan jeg skal komme meg på jobb, i tide. Er småbarnsmor med to små gutter på ett og tre år, så morgenen hjemme hos meg er ganske hektisk. Mens jeg steller meg planlegger jeg ofte hvordan jeg skal legge opp dagen, hvilke arbeidsoppgaver som haster mest osv.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Det har gjort at vi har lagt om ganske mye av vår praksis. Flere av de manuelle arbeidsoppgavene har blitt digitale. Ta kontraktsmøtet for eksempel - Nå kan de fleste dokumenter signeres med bank-ID. Det gjør at kontraktsmøtet blir mer effektivt og at vi nå kan tinglyse dokumenter digitalt. På den måten har det blitt enklere. Vi har også lagt om praksisen hva gjelder visning. Hos oss gir vi nå ut individuelle visningstidspunkt til våre interessenter. Det har vi gjort for å begrense at våre interessenter får for mange nærkontakter. Det betyr at fellesvisningen ofte blir lengre, men jeg syns at jeg får mer tid til å snakke med og veilede interessenter som kommer på besøk. Jeg føler at det har vært positivt for både våre kjøpere og selgere. Det å slutte å håndhilse har vært det vanskeligste eller rareste med hele situasjonen, syns jeg. Å gi et godt håndtrykk har jeg alltid tenkt på som en god start på et godt samarbeid.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt

På jobb og på jobb - hos oss har vi et svært godt samhold både på jobb, men også etter arbeidstid. Vi treffes titt og ofte til sosiale lag. Jeg husker spesielt godt sommeren 2014. Da var jeg enda student og hadde sommerjobb som medhjelper. Vi skulle avslutte uka på restaurant. En kollega av meg hadde nettopp investert i el-sykkel. Dette var før elsykkelfeberen

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

-Det er viktig at man tar seg tid til å gjøre grundige analyser. Ikke minst er det viktig å evaluere etter at beslutningen blir tatt og endringene har blitt iverksatt og fungert en stund, sier organisasjonssekretær Lars G. T. Andresen i Nordea.
Finansfokus 26.11.2021
Privatnøkler for kryptoplasseringer kan i dag mistes og stjeles uten utsikter til erstatning eller gjenvinning. Nå tilbys profesjonelle plasseringer av kryptovaluta i separate, digitale hvelv, og en økt trygghet mot tap.
Finansfokus 24.11.2021
Adm. dir Trond Teigene i Sparebanken Sogn og Fjordane sier banken har jobbet målrettet for å lukke avvik avdekket i Finanstilsynets hvitvaskingsrapport. De godtar boten på 14 millioner kroner.
Finansfokus 23.11.2021
Hjemmekontorbølgen har gjort bankene - og resten av norske bedrifter - mye mer sårbare for data-angrep, konstaterer Jørgen Botnan i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet.
Finansfokus 23.11.2021
Verken Finans Norge eller Finansforbundet ser på Big Tech som den største utfordringen nå. Begge organisasjonene følger likevel utviklingen tett.
Finansfokus 22.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt