AddToAny

MED RESPEKT FOR TRÆR OG HUS

I en verden hvor industrien tenker effektivitet og eierne på aksjekursutvikling, finnes det en liten gjeng entusiaster som nekter å gi slipp på kvalitet og stolthet. Møt et par stykker i Gjerstad.
I 27 ÅR HAR BYGGMESTER Svein Røed drevet Gjerstad hus og hyttebygg. Før det snekret han sammen med Torbjørn Pedersen. Torbjørn kuttet melkeproduksjonen og snekring til fordel for å øke aktiviteten på sagbruket han startet for mange år siden. I dag er Byggeriet Gryting Trelast AS et stort firma og Svein Røed er en av mange kunder som kommer for å få spesielle dimensjoner og uovertruffen kvalitet.
- Torbjørn leverer trelast av ypperste kvalitet, så jeg vil si at vi som restaurerer bygninger i tråd med Riksantikvaren og Fortidsminneforeningen er helt avhengig av folk som Torbjørn, sier Svein og nikker over lunsjbordet til Torbjørn, sønnen Oddbjørn og Kåre (Teglverket) som alle jobber på Gryting Trelast. STORE STOKKER OG GRØNN KJELEDRESS
- Skal du drive et spesialsagbruk, må du ha en genuin interesse for den kvaliteten som naturen har lagd over tid. Her inspiserer vi alle tømmerpartiene før vi bestiller, og vi kjøper aldri gran med årringbredde over tre millimeter og helst ikke
Gå til mediet

Flere saker fra SKOG

I juryens begrunnelse heter det at Årets Trästad 2023 har blitt bygd i tre siden den ble grunnlagt. Både bolighus, kirker og herregårder har blitt oppført i treverk.
SKOG 05.12.2023
Vann på avveier koster mye. Et viktig punkt er innløpene, og her har Ivar Seim en løsning som kan gjøre at du sover bedre om natta.
SKOG 05.12.2023
Til tross for dårligere økonomiske tider, øker stadig prisen du må gi for en skogeiendom i Norge. Skog er en begrenset ressurs og tømmerprisene har steget de siste årene. Det er forventet at prisen på skog vil holde seg eller fortsette å øke i årene framover. Av: Geir Korsvold, Seniorkonsulent, Glommen Mjøsen Skog
SKOG 05.12.2023
Lars Myttings bok «Hel ved» traff noe universelt og grunnleggende. Derfor har den også solgt 600 000 eksemplarer i 16 land.
SKOG 05.12.2023
Det er mye snakk om gjenbruk om dagen. Tredreier Vidar Flåteteigen i Horn tredreierverksted i Vestfold har en god historie på lur.
SKOG 05.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt