Kjøkkenskriveren
12.09.2017
Hva gjør du hvis du skal mette 14 000 skrubbsulte ungdommer i en uke? Arrangøren av Norway Cup gikk over fjellet etter råd.
Generalsekretær Tony Isaksen i Bækkelagets Sportsklub har tatt oppstilling på en pall i hjørnet av Ekeberghallen og ser utover den 5 500 kvadratmeter store hallen, som skal romme 2 800 sitteplasser. Midt i hallen henger to vannslanger ned fra taket. De skal gi kaldt rent Oslo-vann til tørste fotballspillere. Ellers er det lite som forteller at tusenvis av ungdommer inntar hallen om snaue to døgn.
Dette er verdens største gourmetservering. Jeg har vært på Gothia Cup og Dana Cup, maten der er ikke i nærheten av det som serveres her, hevder generalsekretæren.
I den andre enden av hallen romsterer Ann Kristin Hansen, som er ansvarlig for matserveringen under avviklingen av Norway Cup. Hun er frivillig i Bækkelagets Sportsklub, og jobber hele året for å gjennomføre matstuntet.
- Jeg gru-gleder meg, innrømmer hun. - Denne uka er på grensen til galskap, men det er vanvittig morsomt, istemmer Leon Hansen. Han er daglig leder hos Matglede AS i Bergen.
Ann Kristin og Leon, som tilfeldigvis deler Hansen-navnet, har blitt godt kjent gjennom årene de har samarbeidet. Nå viser de fram de seks ovnene hvor maten skal varmes.
HEMMELIG PRISLAPP
Værgudene har for vane å spille på lag når tusenvis av ungdommer inntar Ekebergsletta i Oslo første uka i august. I år var det 30 000 deltakere fra 52 land på det som regnes som verdens største fotballturnering for barn og unge. Fotballen er deres felles språk, maten er drivstoff. 14 000 av de tilreisende deltakerne finner veien til Ekeberghallen for å spise lunsj og middag. I løpet av uka fortærer de unge slukhalsene 70 000 porsjoner varm lunsj og 78 000 porsjoner middag. Maten som serveres i løpet av en time er nok til middag for en familie på fire i to år. Han vil ikke fo
Gå til medietDette er verdens største gourmetservering. Jeg har vært på Gothia Cup og Dana Cup, maten der er ikke i nærheten av det som serveres her, hevder generalsekretæren.
I den andre enden av hallen romsterer Ann Kristin Hansen, som er ansvarlig for matserveringen under avviklingen av Norway Cup. Hun er frivillig i Bækkelagets Sportsklub, og jobber hele året for å gjennomføre matstuntet.
- Jeg gru-gleder meg, innrømmer hun. - Denne uka er på grensen til galskap, men det er vanvittig morsomt, istemmer Leon Hansen. Han er daglig leder hos Matglede AS i Bergen.
Ann Kristin og Leon, som tilfeldigvis deler Hansen-navnet, har blitt godt kjent gjennom årene de har samarbeidet. Nå viser de fram de seks ovnene hvor maten skal varmes.
HEMMELIG PRISLAPP
Værgudene har for vane å spille på lag når tusenvis av ungdommer inntar Ekebergsletta i Oslo første uka i august. I år var det 30 000 deltakere fra 52 land på det som regnes som verdens største fotballturnering for barn og unge. Fotballen er deres felles språk, maten er drivstoff. 14 000 av de tilreisende deltakerne finner veien til Ekeberghallen for å spise lunsj og middag. I løpet av uka fortærer de unge slukhalsene 70 000 porsjoner varm lunsj og 78 000 porsjoner middag. Maten som serveres i løpet av en time er nok til middag for en familie på fire i to år. Han vil ikke fo


































































































