Kjøkkenskriveren
01.11.2023
Mariel Bull har mer enn 10 års erfaring fra delikatessebutikken Gutta på Haugen i Oslo, og har fulgt utviklingen av norsk ost nøye. Som prosjektleder for Oste-VM 2023 har hun gjort nok et dypdykk i det mangfoldige ostelandskapet. Her gir hun matnyttige tips til ostebordet.
- Det har vært veldig moro å følge det store engasjementet Oste-VM har skapt både i inn- og utland, forteller Bull i HANEN. - Siden Kraftkar vant World Cheese Awards i 2016, har deltakelsen «skutt i været» også hos norske osteprodusenter. Antall tilmeldte til årets konkurranse var 4502. Det er det høyeste antall noen gang.
I fjor var 82 norske oster med, i år var tallet 293!
EN GLEDELIG UTVIKLING
Hun forklarer videre: - Da jeg begynte å jobbe hos Gutta på Haugen, var det utenlandske oster som dominerte. Skulle folk handle inn til ostekveld, var det først og fremst det franske og italienske som gjaldt. Etter at Kraftkar fikk tittelen verdens beste ost, måtte vi opprette ventelister på blåmuggosten fra Tingvoll. Plutselig var det innafor å servere norsk.
En ny stolthet har vokst frem både hos produsentene og hos kundene. I dag er norske
Gå til medietI fjor var 82 norske oster med, i år var tallet 293!
EN GLEDELIG UTVIKLING
Hun forklarer videre: - Da jeg begynte å jobbe hos Gutta på Haugen, var det utenlandske oster som dominerte. Skulle folk handle inn til ostekveld, var det først og fremst det franske og italienske som gjaldt. Etter at Kraftkar fikk tittelen verdens beste ost, måtte vi opprette ventelister på blåmuggosten fra Tingvoll. Plutselig var det innafor å servere norsk.
En ny stolthet har vokst frem både hos produsentene og hos kundene. I dag er norske