Kjøkkenskriveren
10.12.2019
- Får kjøkkenet inn en diettbestilling som er uklar kan det avklares med en telefon. Som helsepersonell skjønner jeg det medisinske språket og kan fort avdekke ting. Det sparer kjøkkenet for både tid og ressurser, sier Ida Kristiansen, kliniske ernæringsfysiolog ved Stavanger Universitetssjukehus.
Produksjonskjøkkenet ligger omtrent 10 kilometer fra Stavanger Universitetssjukehus. Der blir vi møtt Miriam Østvik Jenssen, som er kvalitetsansvarlig. I dette bygget produseres det nærmere 300 000 middager i året.
Jenssen er ansatt i 80 prosent stilling. De «resterende» 20 prosentene ble gjort om til en klinisk ernæringsfysiolog-stilling før Ida Kristiansen startet. - Å gjøre det på denne måten for å få inn en klinisk ernæringsfysiolog på kjøkkenet er et bra grep av kjøkkenavdelingen. Nå har vi en naturlig link inn i det medisinske miljøet. Vi utfyller hverandre og har fått til et godt teamarbeid, sier Miriam Østvik Jenssen. Hun har selv bachelor i ernæring, har jobbet på Gastronomisk institutt i
Gå til medietJenssen er ansatt i 80 prosent stilling. De «resterende» 20 prosentene ble gjort om til en klinisk ernæringsfysiolog-stilling før Ida Kristiansen startet. - Å gjøre det på denne måten for å få inn en klinisk ernæringsfysiolog på kjøkkenet er et bra grep av kjøkkenavdelingen. Nå har vi en naturlig link inn i det medisinske miljøet. Vi utfyller hverandre og har fått til et godt teamarbeid, sier Miriam Østvik Jenssen. Hun har selv bachelor i ernæring, har jobbet på Gastronomisk institutt i