70 spisemesser på land og til sjøs. 40000 daglige måltider. Vinneren av Matomsorgsprisen 2016 har bidratt sterkt til kompetanseheving av Forsvarets forpleiningsansatte og til sunne kostholdsvaner for norske soldater over flere år. Dette har prisvinneren gjort blant annet ved å satse på bærekraftig mat.
Vinneren av Matomsorgsprisen 2016 utmerker seg på flere måter. Han har gjort tiltak som har bedret kvaliteten på måltider til mange med tanke på råvarer og ernæring, han har gjort et nyskapende arbeid som kan komme hele kokkfaget til gode og han har aktivt sørget for å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse. Sist, men ikke minst ser han nytten og viktigheten av å ha trivsel rundt måltidet. For årets prisvinner er mat veldig viktig velferd, heter det i juryens begrunnelse.
- De som arbeider i Forsvaret er en gruppe man tradisjonelt ikke har tenkt så mye over i kostholdsammenh