Kjøkkenskriveren
27.06.2017
Som mennesker er vi helt avhengige av å leve tett sammen med bakteriene i og på kroppen vår. Ubalanse i bakteriefloraen kan påvirke helsa og ses stadig oftere i sammenheng med en rekke livsstilssykdommer.
Selv om mye av bakteriefloraen vår er stabil fra barndommen av, skjer det endringer gjennom hele livet, avhengig av miljø og sykdom. Den har også betydning i alderdommen. Dermed er det aldri for sent å spise mat som er bra for bakteriefloraen.
FARMEN I TARMEN
Tarmen har fått mye oppmerksomhet i det siste, blant annet gjennom boka «Sjarmen med tarmen» av lege, forsker og forfatter Giulia Enders. Hun skriver på en lettfattelig måte om sammenhengen mellom tarmen og resten av kroppen. Temaet fenger, for boka er solgt i millionopplag verden over.
Nylig publiserte Norsk Tidsskrift for Ernæring en spennende artikkel av Siv Kjølsrud Bøhn med tittelen «Farmen i tarmen», Her forklarer hun om tarmbakterienes rolle for helse og sykdom.
Gå til medietFARMEN I TARMEN
Tarmen har fått mye oppmerksomhet i det siste, blant annet gjennom boka «Sjarmen med tarmen» av lege, forsker og forfatter Giulia Enders. Hun skriver på en lettfattelig måte om sammenhengen mellom tarmen og resten av kroppen. Temaet fenger, for boka er solgt i millionopplag verden over.
Nylig publiserte Norsk Tidsskrift for Ernæring en spennende artikkel av Siv Kjølsrud Bøhn med tittelen «Farmen i tarmen», Her forklarer hun om tarmbakterienes rolle for helse og sykdom.