AddToAny

Lokalgrillet amerikansk på trendtoppen

Lokalgrillet amerikansk på trendtoppen
CALGARY / TOKYO Japanske tapas og etiopiske marinader og sauser frister - men først og fremst blir 2018 et år for grillmat fra alle deler av Nord-Amerika.
Trodde du at USA under Donald Trump trekker seg unna verden, og at verden svarer med å sky alt amerikansk? Vi skal ikke mene noe om politikk. Men hvis du snakker om mat, så er virkeligheten den stikk motsatte.
Men la oss begynne et helt annet sted. Har du lest Hiromi Kawakamis rørende kjærlighets- og matfortelling som på norsk har fått tittelen Merkelig vær i Tokyo? Vi skal ikke avsløre hva som skjer i boken - den bør du lese selv. Men rammen for møtene mellom bokens ensomme forteller i slutten av 30-årene og den pensjonerte ekslæreren hennes, det er saken de drikker og smårettene de spiser på en bar.

JAPANSKE SMÅRETTER
Nå har skikken som Kawakami beskriver, nådd Europa. Smakskonsernet McCormick har som vanlig presentert trendene sine for året, og her er izakayaen en av de fem retningene som de mest trendy matprodusentene og forbrukerne ventes å gå i.
Izakayaene omtales som japanske gastropuber eller japanske ta
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt